mandag 19. februar 2018

Varme gulv parkett

Du kan senke den totale romtemperaturen med 2-grader, og allikevel oppleve den samme komforten og varmen. Dette er grunnen til at stadig flere velger gulvvarme under parkett , tregulv og laminat. I dag er tregulv og gulvvarme ofte kombinert og fungerer godt sammen.


Gulvvarme er ideell for tregulv. Både elektrisk og vannbåren gulvvarme kan brukes med Kahrs tregulv.

Med Veria Clickmat kan du selv legge gulvvarmen - du trenger ikke elektriker. Du bare klikker mattene sammen og kobler strømforsyningen til en vanlig stikkontakt. Klikkmatten kan legges direkte på det eksisterende gulvet. Når mattene er lagt ut, kan du legge enten parkett -, tre- eller laminatgulv direkte oppå. Ingen støpemasser, lav byggehøyde og en rask varme som er lett å regulere.


Holder seg under parkettleverandørenes krav til grader. Varmefolien legges direkte på Depron eller Reflektor isolasjonsplater, som i tillegg til å være trinnlydsdempende, sørger for at varmen ledes opp i gulvet. Nå med års garanti på folien.

Disse produktene er svært enkle å installere, og egner seg godt både for nybygg og rehabilitering. SINTEF Byggforsk har utført en rekke tester på både parkett og laminat. I sine laboratorier går de grundig til verks. Når det for eksempel gjelder lydisolasjon kommer parkett og laminat likt ut, sier seniorrådgiver Dag Henning Sæther i SINTEF.


Det jeg lurer på er rett og slett om det ikke er anbefalt å legge varme under parkett ? Har pratet med en snekker og en selger av ferdighus, og har blitt frarådet varme under parkett , da det lett oppstår bevegelse (og dermed sprekker) i gulvet ved temperaturendringer. Vi hadde i utgangspunktet sett på . Tradisjonelle varmekabler som støpes inn i betong, er mest brukt på nye gulv. Det finnes også forskjellige varmematter til . Det er flere systemer for gulvvarme. Pergo quickheat er den smarte og enkle måten å få gulvvarme på. Ingenting å støpe i betong, minimalt med besvær – du kan til og med glemme elektrikeren.


Bare rull ut quickheat-mattene med innebygde varmekabler , og klikk dem sammen. Monter termostaten og sikkerhetsboksen på veggen, og sett i støpselet. Stadig flere velger derfor å installere gulvvarme ved rehabilitering og i nybygg.


Så lenge ikke temperaturen overstiger grader kan gulvvarme og parkett kombineres.

Den beste løsningen er vannbåren varme. I jungelen av ulike tresorter er det ikke alltid like lett å velge riktig gulv. Når så parkettgulvet skal kombineres med varmekabler kommer ytterligere spørsmål opp. Leverandørenes råd er ofte motstridende og sikkerhetsanvisningene kan virke forvirrende.


Parkett over varmekabler ? Produsentene tar et visst . I hovedsak kan du legge disse gulvene på gulvvarme : - Lamellparkett. Disse gulvene skal ikke legges på gulvvarme : - Bøk og Lønn uansett produsent og produkttype. Du kan selv velge gulvvarmesystem men det er noen forhåndsregler man skal ta.


Vi har erfart at denne oppbygningen kan gi et ustabilt undergulv til parketten. Både vannbåren og elektrisk gulvvarme kan brukes sammen med Kährs tregulv dersom de ovennevnte vilkårene er oppfylt. Vær oppmerksom på at tykke tepper og lignende kan føre til skadelig høye temperaturer i tregulvet. Lav relativ luftfuktighet RF kombinert med gulvvarme kan gi mindre sprekker mellom parkettbordene.


SAGA Comfort gulvvarme gir deg et lunt og godt gulv. Med enkel installasjon får du en vedlikeholdsfri. Når varmen kommer der du mest trenger den vil resultatet ofte være at du kan senke temperaturen 2-grader.


En viktig forutsetning er at temperaturen ikke blir for høy, og at varmen fordeles jevnt over hele gulvet. Forutsetningen er bare at temperaturen ikke blir for høy, og at varmen fordeles jevnt under hele gulvet. Sammen med de vanligste gulvmaterialet vi har – parkett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.