onsdag 17. januar 2018

Eternitt tak

I dag er antallet bygninger med tak og fasadeplater av eternitt på tilbakegang. I noen bygninger er det et ønske om å bevare eternitten. Nylig måtte en inspektør i Arbeidstilsynet stanse arbeidet på et tak. To utenlandske arbeidstakere hadde slått i stykker takplater av eternitt i . Fortsatt står det mange hus med eternittplater som ytterpanel rundt om i .

Bare to til fire ukers eksponering for asbest kan gi uhelbredelig kreft, i følge dansk legevitenskap. En ny vitenskapelig artikkel, publisert i . Asbest har blant annet vært brukt i bygningsplater, både i tak og vegger, som isolasjonsmateriale rundt rør og kjeler, i gulvbelegg, i ventilasjonskanaler, i vann-. Navnet kommer av at materialet skal kunne stå i all tid. Eternit er et varemerke for byggemateriale.


Materialet ble mest lagd av . Lurer på å kjøpe et hus.

Aberet er at taket burde ha vært skiftet for ca år siden. I tilstandsrapporten står det at det bør skiftes pga fare for fukti. Riving,Sanering,Snekker,Taktekker Fjerning av gammelt tak eternitt plater størrelse 100mog legge nytt stål plater lakkert som nytt tak.


For det første må alle som skal fjerne asbestholdig eternitt ha tillatelse til det. Navnet eternitt kommer fra det engelske ”eternity”, som betyr evighet. Arbeidstilsynet erfarer lignende tilfeller altfor ofte, også gjennom henvendelser fra naboer til privatpersoner som selv fjerner eternitt fra tak eller . Er det gammelt eternitt tak , som ikke var så uvanligt før, er det ikke uvanligt å legge nytt tak oppå det gamle.


En legger da boks nedi rillene på . Noen sier at det er lov å grave ned eternit på egen grunn! I tillegg kan huset være kledd med eternitkledning i yttervegg og tak , og under eternitkledning kan det være internit som vindsperre. Jeg tror nok vi kan snakke en 250. Onkelen min har en låve med asbestplater på taket.


Han fikk en pris på 209. Og det var noen år siden. TakSitt Spesialmaling for Utvendige Tak skaper en beskyttende film som hindrer.

Supereternitt brukes til vegg såvel som tak og må ikke forveksles med eternitt. Prosjektledelse og byggekontroll.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.