fredag 6. mai 2016

Reseksjonering

Reseksjonering er nødvendig dersom én eller flere sameiere i et eierseksjonssameie ønsker å endre fordelingen av areal eller gjøre andre bruksendringer etter . Reseksjonering er aktuelt for eksempel hvis to leiligheter skal slås sammen, eller et kontorlokale skal gjøres om til en leilighet, eller ved . Endringer av allerede seksjonerte eiendommer kalles reseksjonering.

Du kan be om seksjonering eller reseksjonering ved å fylle ut et begjæringsskjema. Eierseksjonsloven bruker begrepet reseksjonering om de tilfellene hvor det. Reseksjonering går ut på å endre tidligere seksjonert eiendom. Bygningene som skal seksjoneres, må være oppført eller ha gyldig igangsettingstillatelse.


Reseksjonering er endring av allerede seksjonerte eiendommer. Ved seksjonering skal blankett for begjæring om oppdeling av fast eiendom i eier seksjoner/ reseksjonering brukes, (blankettnummer 703034). Ved reseksjonering skal dessuten oppgis hva endringen består i og eventuelt på hvilken måte.


Ved reseksjonering kreves samtykke fra ektefelle/registrert. Seksjonering og reseksjonering er opprettelse (førstegangsseksjonering) og endring (reseksjonering) av seksjoner i bygning. Seksjonering En eierseksjon er en sameieandel i en bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk . Ved reseksjoneringen skal blankett for begjæring om oppdeling i eierseksjoner/reseksjonering brukes.


De vilkår og begrensninger som etter § gjelder for seksjonering gjelder tilsvarende ved reseksjonering. Ved reseksjonering etter paragrafen her gjelder . Seksjonering er å dele en eiendom slik at eierne får enerett til å bruke bestemte deler av eiendommen. Alle vedlegg som skal følge med til tinglysing (tegninger, kart, fullmakter, firmaattest, uråderettserklæringer, evt. godkjenning fra panthaver ved reseksjonering) . Eiendommens hjemmelshaver(e) eller person(er) med . Seksjonering og reseksjonering er å dele opp en bygning i flere eierseksjoner, slik at flere kan eie hver sin del av bygningen. Eigarseksjonering er ein måte å organisere sameige av fast eigedom på. Ein eigarseksjon vil vere ei eiga juridisk eining som kan omsetjast og bli lånt . For eksisterende bygninger innebærer dette at pålagte bygningsmessige tiltak må være gjennomført før seksjonering eller reseksjonering kan skje.


Seksjonering er en form for oppdeling av eiendom slik at den blir gjort om til et sameie. Sameiet består av flere selvstendige eierenheter som .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.