onsdag 28. oktober 2015

Plan og bygningsloven

Departement, Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Finner noen som utfører offentlig besiktigelse, forhold som er i strid med . Plan- og bygningsloven er sentral for all arealforvaltning og byggevirksomhet i Norge. Dagens plan- og bygningslov ble vedtatt 27. Sentrale deler av loven trådte i kraft 1. Plandelen trådte i kraft 1.

Bygningsdelen trådte delvis i traft 1. Planlegging etter loven skal bidra til å samordne statl. Det betyr at den i utgangspunktet gjelder for alle typer virksomheter og byggeprosjekter. Unntak gjelder likevel for noen praktisk viktige tiltak, blant annet offentlige veianlegg, . Loven er såkalt sektorovergripende. EØS- avtalen vedlegg kap. For offentleg sektor Arealplanlegging . Denne boken gir en komplett, fyldig og praktisk oversikt over den nye loven og forskriftene.


Boken vil være et praktisk hjelpemiddel for alle som arbeider med plan- og bygningsrett, for eksempel eiendomsutviklere, arkitekter, rådgivende ingeniører, entreprenører, kommuner, statlige fagmyndigheter, advokater og dommere.

Temaveiledning om tilvirkning og behandling av farlig stoff - prosessanlegg og biogassanlegg. Søknadsplikt etter plan- og bygningsloven (PBL). Overordnet forvaltning av byggesaksdelen i PBL innehas av Kommunal- og regionaldepartementet.


Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) er sentral myndighet for det . Med mindre det finnes særskilt hjemmel for annet, kan tiltak på fast eiendom som nevnt i plan- og bygningsloven (pbl.) § 20-ikke utføres uten at kommunen etter forutgående søknad har gitt tillatelse til at tiltaket blir gjennomført , se § 20-2. Bestemmelsen omfatter ikke bare byggetiltak i snever forstan . Plan og bygningsloven (Pbl) er kommunenes viktigste verktøy for å få til helhetlig samfunnsplanlegging. Gjennom dette lovverket og . Forrige plan- og bygningslov.


Til plandelen hos Lovdata. Forarbeid til loven fra departementet. Utgangspunktet for kravene til sikkerhet mot naturpåkjenninger er i hovedsak plan- og bygningsloven (pbl.) § 28-1. Det KS er kritisk til er forslagene som kan svekke kommunenes rolle som planmyndighet, for eksempel ved at de rokker ved maktbalansen mellom kommunen og utbygger.


KS støtter mange av forslagene som er på høring.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.