tirsdag 18. august 2015

Lister til vindu

Har du valgt riktige lister ? Listverk kjøpes i løpemeter eller faste len. Det er ferdig, men det mangler lister , sier mange som har pusset opp. Nå er det på tide å gjøre det ferdig.


Dekklist mdf hvit bomull.

Renoveringslist foliert MDF egghvit. Kryssfiner må imidlertid enten males for å dekke finerlagene i kantene eller dekkes med en avsluttende firkantlist. Du får neppe kjøpt utfôring med nøyaktig den bredden du skal ha.


Fôringslister brukes til å dekke skjøten mellom karm og vegg, og listene gir en flott innramming av dører og vinduer. De festes vanligvis med dykkert. Kjøp dør- og fôringslister av god kvalitet og til gode priser hos Byggmax.


Filter (aktive filter).

Vinduslister kan du bytte selv. Her er en enkel fremgangsmåte for å bytte lister rundt vinduene. Eik og annet løvtre brukes gjerne til fotlister og feielister i ferdig lakkert utførelses. Lister i MDF (Medium Density Fibreboard) benyttes i noe gra men mest som ferdig malt utforing. Ble sendt ut av koneemnet for å vaske de store stuevinduene, og fikk vurdert den generelle tilstanden på dem.


Ting ser greit nok ut, og tok en skrubb med stålull på den nedre aluminumlisten, og den ser nå veldig OK ut, men listene på sidene er ikke bra. De har hull etter tidligere monterte sprosser, og det er . Jeg skal legge profilerte lister rundt et vindu , og lurer litt på hva som er beste fremgangsmåte for å få kantene der listene møtes pene. Jeg har sett noen som spikrer sammen listene i endene, men jeg ser for meg at det er litt lite plass til det på de profilerte listene mine. Kan man spikre på et beslag under . Illustrasjon: Stiltre AS).


Bildet over: Kopi av sveitserstil (Foto: Stiltre AS). Mest populær, Alfabetisk A-Å, Alfabetisk Å-A. LISTVERK BRANNMUR FURU 09X034. Vårt store og komplette listsortiment består av en mengde ulike lister med listfamilier som passer sammen.


I tillegg tilbyr vi ferdige dør-, vindu og foringssett.

De fleste profilene tilbys i eik, furu og MDF. Alle våre lister er kvistfrie. Velg enten ubehandlet, ferdig hvitmalt eller hardvoksbehandlet i den fargen du ønsker.


Komplementer gjerne med en utsmykking under vindusposten i form av samme list som rundt vinduet , en taklist eller en enkel brannmurlist. Variant passer kun til glatte lister , men du velger selv om det er den loddrette eller vertikale enden som . Tegne først med blyant, skjær forsiktig men bestemt, og vips, se der har du en list som ser MYE bedre ut enn de tversoverkuttete jeg ser så alt for mange av rundt omkring. Og om du bruker minutter, inkl pussing med sandpapir på hver av disse listene, så skal du ha ganske mange vinduer for å ha . Forskjellige typer lister. Utforming, tykkelse og hardhet varierer ut fra hvor listene skal plasseres.


Disse listene rammer inn dører og vinduer. De er ofte litt enklere i stilen og blir ikke utsatt for så mye slitasje, så de kan også være av mykere tresorter. Kan også brukes til bilderammer og radiatorinnbygging. Informasjon og tips: Montering av listverk – generelle momenter. Ved listing av nye rom, er det naturlig å starte med tak, deretter dører og vinduer , for så og avslutte med gulv.


Generelt ved listing anbefales å benytte en elektrisk kapp og gjæringssag, da dette gir pene og presise snitt. Noen ganger gaper de, selv om du har gjort deg ordentlig flid. Se hvordan eksperten gjærer listene (geriktene) rundt døren på helt riktig måte.


Andre ganger vil de bare ikke møtes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.