tirsdag 18. august 2015

Tak over terrasse søknadspliktig

Finn ut hva du har lov til å. Tilbygg som er unntatt søknadsplikten er for eksempel veranda, terrasse og lignende, åpent overbygget inngangsparti eller ved- og sykkelbod. Du finner mer informasjon om Tilbygg til Bolig i . Svar: Litt avhengig av hva som er problemstillingen-har du god avstand til grense ville jeg sagt at takoverbygget var unntatt søknadsplikt -men kommer du nærmere enn 4 . Her har vi i flere år satt opp midlertidige terrassetelt på ca 4xmeter i det ene hjørnet, og i det samme hjørnet har har jeg begynt å sette opp to vegger i vinkel, søyler i hjørnene og tak over.

Har kommet så langt at taktro er lagt på, og kledning på de to veggene. Har for tiden en helt forferdelig veranda som skal pusses opp, og i den sammenheng er det også aktuelt å bygge tak over en del av den. Leser omsider at det kan bygges inntil kvm søknadsfritt, men da er spørsmålet - hva blir beregnet som areal?


Kun innvendig mellom stendere eller hele takets . Et fast tak , enten det er av glass eller annet materiale, vil kreve søknad og dispensasjon. Leonhard Jakobsen på Vardåsen ønsket et enkelt glasstak og ikke en stygg markise. Overbygd terrasse på sekunder.

Få tak over terrassen på et halvt minutt! Her kan du lese alt du trenger å vite om markiser. Bestill et situasjonskart for eiendommen din, og sett deg inn i reguleringsplanen. Situasjonskart og reguleringsplan kan du skaffe fra kommunen og finnes ofte på kommunens. En pergola kan kombineres med espalier og klatreplanter på for eksempel en eller to av sidene for å gi en mer skjermende effekt.


Dersom det legges tak over pergolaen, må man ta hensyn til at konstruksjonen må tåle snølast på vinterstid. Konstruksjoner med tak faller som regel inn under søknadspliktige. Forenklingen av byggereglene har skapt mye forvirring rundt når garasjen og tilbygget utløser søknadsplikt. Du kan med de nye reglene også få tak over inngangspartiet ditt, sykkelen kan få bo og søpla eget skur. Eller kanskje du ønsker deg terrasse ? Vi har veldig lyst til å legge tak over deler av verandaen vår, sitter på nettet og prøver å hente inn informasjon og erfaringer men finner svært lite.


Direktoratet for Byggkvalitet har laget en god oversikt over byggereglene på sine hjemmesider. Her finner du også oppdaterte. Bygging av terrasse på bakken vil , der plasseringen ikke er i strid med arealformål, planbestemmelser eller hensynssoner, ikke være søknadspliktig. På bakken tilsier at .

Bygningen må oppføres i en etasje og kan ikke ha kjeller. Det kan plasseres inntil m fra nabogrense og annen bygning på eiendommen. Høyden fra bakken vil kunne variere noe så lenge konstruksjonen ikke ligger . Saken gjelder: Til tidligere tillatelse datert 29. Endringen består i at det skal oppføres nytt tilbygg mot sydvest i form av delvis åpent tak (pergola) over deler av terrassen , og at terrassen på bakken utvides mot sydvest med trapp ned til terreng mot vest. Bygge tilbygg (altan, terrasse ). I deler av Bergen er det flere arealplaner som har strengere regler for søknadsplikt enn det som kommer frem i de nye forskriftene.


Det er derfor viktig at du kontrollerer hvilke regler som gjelder. Veranda er en åpen bygningsdel, understøttet og eventuelt overdekket av tak. Den kan også være lukket, som for eksempel en glassveranda. Balkong er en utstikkende og åpen bygningsdel som er plassert foran en vindusdør på . Det ble ikke SÅ mye enklere å bygge uten å søke på egen tomt. Pass på disse fellene i de nye reglene.


Se hva du kan bygge uten søknad her! Alle disse konstruksjonene er i utgangspunktet søknadspliktige jf plan- og bygningslovens § 20-2. Planert avsats for uteopphold med direkte atkomst fra både terreng og huset, ikke overbygd.


Kan være av ulikt materiale. Uteoppholdsplass på tak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.