tirsdag 9. juni 2015

Fagbrev svennebrev

Du får fagbrev eller svennebrev når du har fullført et yrkesfaglig utdanningsprogram og vært lærling i en bedrift. Du går på skole først, og deretter har du opplæring i bedrift. Det vanligste er å ta to år på skole og to år i bedrift, men dette varierer avhengig av hvilken utdanning du tar.


Etter endt opplæring i bedrift tar du en . I de gamle håndverksfagene er det fortsatt svennebrev som gjelder, men der industrien har tatt over for håndverket blir det likevel avlagt fagprøve i stedet for svenneprøve.

Prøven markerer avslutningen på et godkjent utdanningsløp som vanligvis består av to år i skole og to år i bedrift som lærling. Utdeling av fag- og svennebrev. Vi har fag- og svennebrevutdeling en gang i året. Fagbrevet eller svennebrevet som utstedes,.


Dette er en høytidelig markering hvor alle Akershus sine nye svenner og fagarbeidere mottar sitt fagbrev eller svennebrev. Det er lærlingene som var oppe til avsluttende prøve forrige år, som blir invitert til denne utdelingen. Et fagbrev og et svennebrev er dokumentasjon på fullført og bestått fagopplæring.

For lærlinger er det bedriften eller opplæringskontoret som melder til praktisk prøve. Som hovedregel ikke tidligere enn måneder før, og ikke senere enn måneder etter utløp av læretiden. Praksiskandidater sender inn . Etter bestått fagprøve, svenneprøve eller kompetanseprøve får du et fagbrev, svennebrev eller kompetansebrev i A3- format.


Dette dokumentet er kun gyldig sammen med et vitnemål eller kompetansebevis og deles ut på en årlig samling. Du vil få en egen innbydelse til denne . For Frp er det viktig at fag- og svennebrev får den statusen det fortjener. Sivert, og utdyper: - Skal Norge fortsette å være et velferdssamfunn må vi skape verdier. Da er det helt nødvendig at vi utdanner flere innen yrkesfag.


Folkeuniversitetet - Kveldskurs, dagskurs, nettstudier. Finn et kurs som passer til deg! Du kan bestille fagbrev eller svennebrev elektronisk, og hente det hos Avdeling for fagopplæring.


Duplikat av vitnemål, kompetansebevis, melding om bestått prøve, fagbrev og svennebrev koster 5kroner pr. Svenneprøve er betegnelsen på prøven i håndverksrelaterte fag, oftest knyttet til gamle tradisjoner. Betegnelsen fagprøve brukes i industri- og servicerettede fag.


Motstridende meldinger.

I dag kan man med fagbrev eller svennebrev søke seg til ingeniørstudier via Y-veien. Disse studiene er spesielt tilrettelagt for personer med yrkesfaglig bakgrunn. Hvis du er voksen og skal framstille deg som praksiskandidat gjør du deg selv. Med et fagbrev eller svennebrev i hånden kan du dokumentere at du har . Jeg kjenner ikke til om du kan ta andre fagbrev når du har valgt yrke innen byggfag!


Prøvenemnda bedømmer fag- og svenneprøver. Nemnda består av to medlemmer, som representerer partene i arbeidslivet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.