torsdag 22. april 2021

Utforing av vegg

Har et hus fra 19som er under oppussing. Utforing/etterisolering av innvendige vegger. Bor i et gammelt hus uten noen form for .

Ved innvendig etterisolering må tilstanden på utvendig side av veggen vurderes. Monter mm tykk utforing direkte på eksisterende veggkledning. En del vegger har likevel behov for etterisolering.


Tett godt mellom nederste og øverste horisontale utforing og eksisterende vegg.

Spesielt har vegger som er isolert på innsiden med bindingsverk i tre vært. Hovedregel: En god vegg skal være tettest på innsiden, rimelig bra. Utforing av veggen gjør takutspringet mindre . Du får neppe kjøpt utfôring med nøyaktig den bredden du skal ha. Du må kjøpe litt for bredt og sage/høvle deg ned til riktig bredde.


Hvordan bygger jeg opp gulv og vegger med tanke på isolasjon,. Etter gulv er lagt er det bare å begynne med utforinger på dører og vinduer . Det viktigste er knotteplasten for å få luftsjikt mellom ny vegg og grunnmur. Denne brukes mot veggen for å få en pen avslutning av kanalen mot vegg.


Denne brukes i vegg eller tak for å få en pen avslutning av kanalen mot vegg eller i tak. En utforing benyttes til - i kombinasjon med en karmlist - å lage en pen og harmonisk avslutning i overgangen mellom dør/vegg og vindu/vegg. Stender, Isolasjonstykkelse med ROCKWOOL FLEXI A-PLATE. Utforing av vegg og bytte fasade i Blomsterdalen.


Etabler ny fugetetning mellom vindu og eksisterende vegg, utside. Monter utforing og isolasjon rundt vinduene og på resten av veggen. En utforing benyttes til - i kombinasjon med en karmlist - å lage en pen og harmonisk avslutning i overgangen mellom dør/vegg og vindu/vegg . I forbindelse med oppussing av kjellerstuen, monterer jeg ferdigmalte mdf plater på vegg.


Nå trenger jeg en elektrikker til å fore ut og koble om . Karmlist/gerikt legges over enden av utforing og veggkledning. Kalles gjerne gulvlist, og er ment for overgangen fra gulv til vegg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.