torsdag 22. april 2021

Såing av plen

Her får du Felleskjøpets guide for korrekt forarbeid og såing , slik at ditt gress blir grønnere enn. Jorden må bearbeides og ugress bør fjernes før du sår plen. Rak deretter lett over en siste gang før såing eller rulling av ferdigplen. Hvordan anlegge plen og oppnå et godt resultat.


Sørg for å få renset og reparert plenen , før du sprer nye frø.

Du kan i prinsippet så nytt gress i hele vekstsesongen. Rak vekk mose og gammelt gress, helst før plenen har begynt å gro ordentlig, mener Evenrud. Etter såing raker du med en plastrive.


Slik legger du gressplen. Vi viser deg hvordan du kan anlegge en flott gressplen fra grunnen av. PEN PLEN : Her er guiden til grunnarbei . PLENGUIDE: Har du planer om ny plen i år?

Når du har planert jordoverflaten godt, skal det såes. Skal du så selv eller rulle. Når du skal så plen er det en ting som er avgjørende, og det er jordtemperaturen. Det er jo ikke så lett å . Deretter gjødsles det som til vanlig plen. Ved anlegg av plen om høsten er det ikke aktuelt med overgjødsling.


Ingen spiring av gressfrø har skjedd enda, og jeg lurer på hvor . Ifjor fikk vi gravd og gjort om endel ute i hagen. Vi skal nå igang med å så plen. En lekker, grønn plen er som en fin ramme til huset ditt. Vi har tatt en prat med gartner Hilde Poppe hos Plantasjen og fått de beste tipsene til . Ekspertene fra Felleskjøpet viser deg hvordan du sår en plen.


Her kan du lese hvordan du går frem, steg. Mangler: såing Kunsten å anlegge plen - Viivilla. Hage › Gressplen › Kunsten å anlegge plen Bufret Lignende 16.


Plenen er en del av hagens gulv, og for de fleste villaeiere er nok en hage uten plen nærmest utenkelig.

Har fjernet endel busker og greier i hagen min, og har dermed sådd gressfrø på noen mindre og noen større områder. Kalk- og gjødselsanbefaling ved såing av ny plen eller ferdigplen i vår plenjord: Bruk ca.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.