onsdag 9. desember 2020

Pusse opp bolig

Våren er tiden det omsettes desidert flest boliger i Norge. Mange har akkurat flyttet inn i et hus eller en leilighet med oppussingsbehov, mens andre skal selge og må finne løsningene som gir mest igjen i budrunden. Det man har til felles er ønsket om å gjøre det så tabbefritt som mulig. Er boligen din verd mye mer enn hva du har i lån har du sikkerhet for å øke boliglånet.


Boligkjøpere velger vekk boliger som ikke ser fine ut. Her får du tipsene til hva du må pusse opp før du skal selge boligen.

Når man skal pusse opp en leilighet, som ved andre prosjekter i boligen , så er det mange faktorer som kan påvirke kostnaden og prisen. Her er noen av de viktigste. Men det finnes noen feller man bør unngå. Har du hatt store utgifter til oppussing av bolig ifjor eller leier du kanskje ut bolig ? Da kan du ha mye å trekke fra på ligningen din - vel og merke hvis du argumenterer godt for deg.


August og september er populære måneder for boligsalg , viser statistikk fra Eiendom Norge. Før visning skal boligen klargjøres og helst vise seg fra sin beste side, men hva lønner det seg egentlig å bruke tid og penger på å gjøre? De aller fleste som kjøper bolig vil gjerne pusse opp selv, så normalt sett .

Skal du få solgt boligen din til en god pris, må den fremstå så bra om overhodet mulig. Vil det lønne seg å pusse det opp før du selger, eller skal du la være? Salg av bolig er krevende.


Så mange ting å tenke på, og så . Og bruk ikke penger på å pusse opp bad eller kjøkken, mener eksperten. Dyre tabber når du pusser opp gammelt hus. De dyreste tabbene gjøres når folk skal pusse opp , og ikke kjenner til hvordan det gamle huset er bygd. Feil isolering for eksempel, kan føre til sopp og råte.


Wigen Grøndahl, Bygg og Bevar, 11. Vurderer du å pusse opp boligen før du skal selge? Da bør du lese disse gode tipsene før du finner frem malerkosten. Det er ikke alltid at oppussing øker verdien, men mye kan gjøres med enkle grep og stramt budsjett. Siden været er som det er i dette landet blir det til at vi tilbringer mye tid inne.


Dette gjør at slitasje på boligen blir større enn i land der klimaet er varmere og de tilbringer mer tid ute. I tillegg blir vi fortere lei av hvordan vi har det og vil gjerne ha litt forandring. I fjor pusset nordmenn opp boligene sine for millioner kroner, og det blir nok ikke noe lavere tall i år . Det går godt på oppussingsmarkedet om dagen.


Nordmenn overvurderer verdiøkning ved oppussing.

Hvor mye øker egentlig boligverdien som følge av dette? Pusser du opp de rette delene . Ekteparet har bestemt seg for at tiden er inne for å foreta et boligskifte. De ønsker seg primært en bolig de kan flytte rett inn i, men ender opp med å kjøpe en nedslitt 50-talls bolig med stort oppussingsbehov.


At nordmenn elsker å flytte og pusse opp bolig er ingen hemmelighet. Kanskje ikke så rart når en halv million boligeiere pusser opp for moro skyld. Norge er på europatoppen i oppussing. Selv om det foreligger et betydelig vedlikeholdsetterslep for den norske boligmassen , er det også mange som velger å pusse opp nærmest for moro skyld. Tom Uttakleiv har på to år tjent en drøy million kroner på å pusse opp og selge boliger.


Men risikoen er høy, advarer Forbrukerrådet og eiendomsmeglerdirektør. Bolig - Finn oversikt over lover og regler for tilbygg, søknader, oppussing og hvordan man kan pusse opp boligen. Det er ingen overraskelse at det er i sommermånedene de aller fleste tar fatt på de utvendige vedlikeholdsoppgavene på huset.


Så finn fram det du trenger!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.