fredag 3. april 2020

Trær i norge

Disse tre artene utgjør tilsammen over prosent av stående skogvolum i Norge. Av dette følger at de aller fleste av de øvrige artene finnes i . Et tre defineres som en flerårig, vedaktig plante som . Det finnes mest bjørk i Norge , men vi bruker gran i veggene. Elgen foretrekker rogn.

Se trærnes ti på topp-liste. Vi regner at det finnes drøyt arter av skogtrær i Norge. Sjekk om Norli-bokhandlene har varen inne. Vår pris 34-(portofritt). Vi er avhengig av trærne.


Trærne er levested for tusenvis av arter. Forvalter vi skogen rett, har vi større sjanse til å bevare mangfoldet. Gå til Treslag i Norge - Nedenfor listes de treartene som er naturlig hjemmehørende eller utbredt naturaliserte i Norge.

For en mer fullstendig oversikt, . Skogkurs har lansert appen TRESLAG i Norge - den er tilgjengelig for. Trær i Norge og Europa (Innbundet) av forfatter David More. Kjenner du igjen de forskjellige tresortene vi har i Norge ? Med trær mener vi planter som er bygd opp av hardt og holdbart materiale som kalles ved. I Norge regner vi med at vi har ca.


Naturens verden (NRK P1) har, med hjelp fra lytterne, funnet frem til landets største trær. Her til lands er det rundt milliarder trær, ifølge tall fra Landsskogstakseringen. Journalisten og naturmennesket Sigrid Sandberg har samlet informasjon om trær i Norge , og historier om hvordan de vokser og hva de blir . I antall er det bjørk vi har flest av, nesten fire milliarder fordelt på to bjørkeslag.


Deretter kommer gran, milliarder og furu, milliarder. Rogn vokser over hele landet både i lavlandet og opp i fjellskogen. Endelig en norsk bok om trærne i landet vårt! Gå på oppdagelsesferd og gjenkjenn de ulike tresortene.


Denne vakre boka inneholder detaljerte beskrivelser av . Det kan være enda eldre trær i Norge. Gode illustrasjoner og nyttig informasjon om utbredelse, enkle .

Hvorfor han skrevet en bok om trær? I denne boka tas vi med inn i trærnes verden. Her er en komplett oversikt over trærne vi finner i Norge , fra kjente arter som gran og bjørk, til arter med mindre . Den solide boka om trær foreligger nå på norsk.


Den omtaler praktisk talt alle. Løvtrær, fellesnavn på tofrøbladede trær med flate, tynne blad. Av løvskoger har vi i Norge edelløvskog og fjellbjørkeskog, men også . HVILKE TRÆR KOM FØRST TIL NORGE ETTER SISTE ISTID?


Dette markerer slutten på istiden. Staselige gamle trær i Norge. Men Kyotoavtalen gir Norge liten mulighet til å trekke skogens. Gjennom fotosyntesen, der trærne tar opp COog avgir oksygen, bidrar .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.