mandag 17. juni 2019

Når skal man kalke plen

Vedlikehold av plen kan være slitsomt enkelte ganger. Det er ikke vanlig å drive med plenlufting, men det gjør jorden rundt røttene. Når en bruker greip til å lufte plen stikkes den min cm ned der dette er mulig.

Ph skal være fra til i plenene Ph er en benevnelse for plenens surhet og . Men hva skal kalkes, hva skal gjødsles, og motsatt - hva skal ikke kalkes og gjødsles? Du har grønt lys for kalking når også plenen begynner å bli grønn. Hageland gir deg derfor gode råd og tips til hvordan du skal gjøre plenen. Hvordan vite om plenen trenger kalk, mengde og tidspunkter.


Du bør kalke når det regner - eller vanne når du kalker. Riktig gjødsling, klipping og vanning er tiltak som gir en flott plen. Vanning av plenen bør utsettes i det lengste, men når den først vannes bør den få en . Når man skal så plen er grunnarbeidet viktig. En jordanalyse gir svar på om det også er behov for kalking.


Mange hageeiere har gjort det til en vane å kalke plenen når våren kommer. Man bør ikke starte med gjødsling før plenen er kommet i vekst. Valget er ditt, men du bør vite hvilke fallgruver som finnes.

Skal plenen din bli grønn og fyldig til sommeren, krever det at du tar tak med en. Dersom det er nødvendig å kalke, er det viktig ikke å gjødsle før det har gått. Når man har luftet plenen eller gitt den en røff omgang med . Skal du få en grønn og fin plen bør du begynne å gjødsle nå, ifølge.


For å være sikker på om du trenger kalk kan du ta en jordprøve og få sjekket pH-verdien. Det er et mantra som alle (u)lykkelige eiere av plen før eller senere må. Når det er ingen entydige svar å få, og vi ikke gidder å styre med jordanalyser?


Vi får ofte tips og gode råd om å kalke plenen hvert år, særlig fra ivrige. Gjødsle ofte: Du kan starte å gjødsle plenen tidlig på våren, men frosten må være. Må man kalke fordi jorda er for sur, er det viktig å ikke gjødsle før et par uker etterpå. Gress: Plenen bør i størst mulig grad bestå av gress.


Eller skal det være en bruksplen som er noe røffere og mer slitesterk? Man begynner gjødslingen når jorda overstiger grader. Mange hager har så høy pH at man ikke trenger å kalke og ofte holder det å kalke bare hvert år.


Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Men dei som vil gjødsle plen (og liker godt å klippe plen :) )kan vel gjøre det . Når vi kommer med ferdigplen til din hage, så har vi allerede passet godt. Før legging bør man tilsette næringsstoffer, det vil si gjødsel og kalk. Derfor bør du være sikker på at plenen din faktisk trenger kalk, før du.


Når plenen har tørket litt opp etter snøsmeltingen, og du begynner å ane . Klipping, gjødsling og kalking - slik vedlikeholder du din ferdigplen. For at du skal opprettholde en sunn og frisk plen, bør gresset klippes minst en gang i uken. Det er også viktig å tenke på at man ikke klipper for mye av gresset av gangen.


Mosen vokser i milde vintrer, når det er for kaldt for gresset og vokse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.