onsdag 6. februar 2019

Elektrisk arbeid

Du kan gjøre mye selv, men det er klare regler for hva du skal overlate til fagfolk. Blir det skade eller brann i noe du selv . Ikke-faglærte kan kun utføre mindre arbeider på elektriske anlegg og elektrisk utstyr. I denne sammenehng betyr Mindre arbeider.


IKKE LOV: Privatpersoner kan kun utføre arbeid på det som ikke er en del av den faste elektriske installasjonen. Dette er det ikke mange som vet, og i .

Hei,jeg lurer på om jeg er godkjent for å gjøre elektrisk arbeid i eget hjem eller om jeg må sende inn noen papirer for å bli det? Drift og vedlikehold av elektrisk anlegg på maskin 2. Utførelse av arbeid på elektrisk anlegg i egen bolig 14. Jobbet svart med elektrisk anlegg. Lov å installere i egen bolig?


Teknologi og industri › Energi › Energi og ressurs Bufret Lignende 10. Produksjon av elektrisk energi skjer i et kraftverk og energien. Det er en del småjobber du kan gjøre selv, men større el -jobber bør du.

Vet du hva du har lov til å gjøre hjemme av elektriske installasjoner og reparasjoner, og hva du må overlate til fagfolk? Jeg har en kjeller som skal innredes med tilhørende el arbeid. Finnes det noen måte for at han kan utføre el arbeidet i vårt hus?


Advokathjelp ved elektrisk anlegg? Våre advokater har års erfaring med eiendomsrett. Er det noe å spare på å gjøre noe elektrisk arbeid selv? Og hvor går grensen før du må ringe elektrikeren?


Egeninstallasjon av elektrisk anlegg utført av ufaglærte er et tiltagende problem. Dersom arbeidet er mangelfullt utført kan det føre til skade på . Feil i elektriske anlegg utgjorde erstatninger for over 2millioner kroner hittil i år. Gjensidiges beregning ut fra tall fra Finans Norge pr.


Er hele det elektriske anlegget utført av registrert elektroinstallasjons- virksomhet? Hvis ja, oppgi firmanavn, eventuelt også navn: 10. Alt elektrisk anlegg i bil eller buss skal være forsvarlig slik at dere unngår fare for strømsjokk eller brann. Mange dør av brannulykker som følge av feil bruk av elektrisk utstyr og feil i. Som boligeier har du krav på en samsvarserklæring på arbeidet.


Svært vanskelig å få noen til å påta seg ansvaret for det elektriske anlegget når en annen har gjort jobben.

Ville du stått ansvarlig for dette selv? Det innebærer at det kan være feil på elektrisk anlegg når man kjøper brukt bolig. Arbeid på elektrisk anlegg krever fagkunnskap. Når du har fått utført arbeider på ditt elektriske anlegg, skal du motta lovpålagt dokumentasjon fra elektrikerfirmaet som har utført arbeidet. Dukket opp i postkassen i dag.


Noen som vet hva de sjekker og hva de er mest opptatt av? Det står i brevet at de vil ha dokumentasjon på nylig utført arbeid , . Elektrisk anlegg og utstyr. OK Må rettes Ikke aktuelt Rettes innen.


Sikringsskap og inntak. Det er ikke unormalt varmt på skrusikringer eller annet utstyr. Forskriften fastsetter krav til foretak og personer som utfører eller tilbyr å utføre arbeid knyttet til elektriske anlegg og elektrisk utstyr slik at .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.