fredag 11. januar 2019

Gjødsle plen

Vedlikehold av plen kan være slitsomt enkelte ganger. Får å holde mosen i sjakk er det viktig at du gjødsler plenen. Vedlikehold er viktig for å bevare plenen. Riktig gjødsling, klipping og vanning er tiltak som gir en flott plen.


For å få en grønn og frodig plen anbefales det å gjødsle moderat ved vekststart om våren, og fylle på gjennom sommeren. Kalking og gjødsling av plen, planter og blomster. Er plantene vakrere og gresset grønnere på den andre siden av gjerdet?

De klassiske tabbene er å klippe plenen for sjelden, klippe for kort, bruke en klipper med slitte kniver, glemme å gjødsle, har for lite jord under . Det ligger en del arbeid bak en gressmatte som denne. Den klippes hver eneste dag og gjødsles hver måned. For å få en ordentlig grønn og frisk plen bør du gjødsle et par ganger per sesong. Vi har forskjellige gjødslingsprodukter for fjerning av mose og ugress, eller som . Et par plussgrader og regntunge skyer frister ikke akkurat til de voldsomme hageutskeielsene, men en ting passer det fint å gjøre: Gjødsle plen.


Så snart frosten er ute av bakken er det på tide å gjødsle hagen for første gang om våren. Det er viktig å gjødsle tidlig med Helgjødsel på plenen, dette for å . Gjødsling og ikke for hard klipping av plenen, hjelper mot mose.

Plenen bør gjødsles varsomt tre ganger i løpet av sommeren for å få best mulig vekst og sikre motstand mot mose og ugress, sier gartner og . Plenen trenger ulikt gjødsel i forhold til hvor den er i vekstsesongen. Kalker en mye er det nødvendig og gjødsle mye utover sommeren, sier . Bruk en god bioklipper som lar gresset ligge igjen og gjødsle plenen. Klipper du den for kort slipper lyset ned til bakken og gir bedre vekst vilkår . Skal du få en grønn og fin plen bør du begynne å gjødsle nå, ifølge . Skal plenen bli grønn og fin er det viktig at den får så mye luft og lys som.


Du bør gjødsle når det regner - eller i forbindelse med at du vanner . Mange ønsker seg grønn, fin og fyldig plen til sommeren. Det er bedre å gjødsle lite og ofte enn mye og sjelden. Gjødslingen deles inn i to grupper: Grunngjødsling: Skal gjøres om våren ved anlegging av ny plen/be . Unngå å anlegge ny plen der det er mye skygge.


Der vil gresset neppe komme opp uansett hvor mye du vanner og gjødsler, og der vil mosen . Plenstell, gjødsling, lufting av plen, tips til fin og tett plen. Veronica Nauf Steinsholt fra Nordic Garden viser deg hvordan du lett gjødsler plen. Du gjødsler vanligvis plenen hver fjerde til femte uke fra mars/april, med en siste høstgjødsling i begynnelsen/midten av september for å klargjøre til vinteren. Plenen er svært bløt når den nettopp har tint og kan skades hvis vi gyver løs med hageredskapene før den har tørket litt opp.


Forsøk har faktisk vist at man kan gjødsle hele året og få en sterk plen. Om vinteren vil gresset dog ikke dra nytte av det pga. GI PLENEN NÆRING: Med organisk gjødsel kan du være litt rausere med gjødslingen. Ved å fore gresset fire til fem ganger i året med den riktige næringen, forebygges mose og . Hvordan vite om plenen trenger kalk, mengde og tidspunkter. Gjødsling ved anlegg av plen ……………………………………….


For en grønn og frodig plen anbefaler vi å gjødsle litt gjennom hele sommeren. Godt gjødslet gress vokser nemlig raskt, og det kan derfor på egen hånd enkelt. Vil du ha en flott, sterk og motstandsdyktig plen, er du derfor nødt til å gjødsle i . I denne videoen får du en grunnleggende innføring i hvordan du best gjødsler din plen for å unngå mose og hvordan du unngår .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.