torsdag 31. januar 2019

Hvordan sjekke allergi

Da blir det avklart hva du er overfølsom mot og hvilke allergener du faktisk bør unngå for at du skal bli bra. Tenk gjennom hvordan du egentlig har det før du kommer til legen:. Det er ikke selve pelsen, men allergener (proteiner) i dyrenes talg- og spyttkjertler og urin man reagerer på. Dette er små luftbårne partikler som blander seg med annet støv i luften.


Når denne luften pustes inn, kan det gi allergiske reaksjoner. Støv fra hest, hund og katt inneholder 10–ulike .

Nå er pollensesongen offisielt i gang. Er det slik at en allergi slår ut kraftig først senere i barneårene, eller burde han ikke vært veldig allergisk allerede siden han har vært utsatt for katt i tre å? Noen barn har bare en av disse allergiske sykdommene, andre kan ha flere allergiske. Jeg går og lurer på om jeg muligens har fått allergi. Men hvor får jeg sjekket dette? Bestiller man bare time hos fastlegen og sier man ønsker å få tatt.


Mistenker du allergi mot hun katt, hest eller andre pelsdyr? Les om symptomene og hvordan det kan behandles her. Det går jo an å be om å få ta en allergitest hos legen.

Hvordan vet man om og hva man er allergisk mot? Ta en test hos legen, tar enten blodprøve eller pirque (eller hvordan d skrives) og tar de stoffene fra d de skal sjekke i rispene og ser hvordan reaksjonen er. I de mange flotte henvendelsene vi får fra våre lesere, er det en del spørsmål om matallergi og matintoleranser.


Hva betyr allergi versus intoleranse for helsen? Matallergi regnes for å utgjøre et betydelig folkehelseproblem som rapporteres i Europa å ramme 3- voksne og 6- barn, med en økende . Matintoleranse og allergi er to forskjellige ting. Med en allergi kommer reaksjonen somregel etter kort ti mens med en intoleranse kan det ta inntil timer før du får en reaksjon. Dette gjør det ofte vanskelig å vite nøyaktig hva du er intolerant mot, og faktisk koble symptomene dine til en intoleranse i det . ALLERGI I VOKSEN ALDER: Mange av de som sliter med allergier kan ha arvet det av foreldrene sine.


Men merker du slike symptomer er det lurt å sjekke det ut – mange av oss opplever nemlig å bli allergiske i voksen alder. Vi trenger ennå mye mer kunnskap om hvorfor allergi utvikles og hvordan utviklingen kan motvirkes. Det skal derfor ikke tas allergiprøver for å sjekke om et barn er allergisk dersom det ikke er mistanke om allergi på grunn av symptomer. De skyldes IgE-antistoffer som er ansvarlige for straksallergi med vasodilatasjon med blodtrykksfall, rødme av hu urticaria, larynxødem, bronokonstriksjon og anafylaktisk.


Det må kartlegges hvilket preparat pasienten har brukt, når i sykdomsforløpet den eventuelle reaksjonen inntraff og hvordan den var. Rådgiveren oppfordrer også elever som er allergiske mot pollen og skal ha eksamen denne våren til å sjekke regelverket på studiestedet for muligheten til utvidet eksamenstid. I mange år har det vært forbudt med både nikkel og bly i smykker, og forhandlere og leverandører er pålagt å fjerne de forbudte produktene fra markedet. Slike tester selges på apotek (se faktaboks til høyre) Enkelte steder kan du også få smykkene dine sjekket for deg. Det er viktig å huske at intoleranse ikke er det samme som allergi.


Symptomene kan være like, men hva som gir symptomene og hva man kan spise er svært forskjellig.

Symptomer som kan oppstå ved matallergi kommer fra flere organer, og kan være kløe i munn, diaré, magesmerter, oppblåsthet, oppblussing av eksem . Enkelte barn som er allergiske mot melk, reagerer med oppkast, mageknip og diaré, mens andre får problemer med forstoppelse. Ved å besvare spørsmålene nedenfor kan du gi legen et bilde av hvordan barnets mulige melkeallergi kommer til uttrykk. Allergi overfor kjæledyr skyldes at man blir overfølsom for proteiner i kjæledyrenes flass, spytt, hår eller urin. Det er ofte nok å fortelle legen når, hvor og hvordan man får symptomene.


Hadde også forstoppelse og følte meg oppblåst i magen. Det ble tatt blodprøve for å teste meg for glutenallergi. Men jeg har allikevel prøvd med glutenfri kost, og har vært helt uten smerter og andre symptom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.