torsdag 15. november 2018

Trykkimpregnert tre

Trykkimpregnert tre har betydelig økt holdbarhet i forhold til ubehandlet tre. Dette gjør det velegnet til bruk der holdbarheten er ekstra viktig. Byggmax - kjøp billig og bra byggematerialer innen Impregnert trevirke. Jeg har etter det fattet stor interresse for temaet trykkimpregnert trevirke - og er noe bekymret. Jeg har prøvd å undersøke hvilke stoffer som er . Trykkimpregnert trevirke er beskyttet mot råte- og insektangrep og har betydelig lengre levetid enn uimpregnert trevirke.


Alt trykkimpregnert treverk må være tørt før man kan behandle det.

Det finnes miljøvennlige alternativer til trykkimpregnert tre for værutsatte konstruksjoner. I Norden er det etablert fire impregneringsklasser for impregnert trevirke. Disse er basert på Norsk Standard NS-EN 3– Tre og trebaserte produkters . Trykkimpregnert treverk er populært til utebruk, for eksempel til terrasser, plattinger - og gjerder. Selv om treverket er impregnert, har det godt av . Vi skiller mellom to hovedtyper av impregnert treverk; trykkimpregnert og kreosotimpregnert.


Trykkimpregnert tre må behandles, akkurat som annet treverk. Før i tiden het det at du burde vente et år før du behandlet impregnert trevirke, . Hvor lenge bør man vente før man maler trykkimpregnerte materialer?

Slikt impregnert trevirke skal ikke brukes på steder som kjøkkenhagen, sandkasser eller lekeapparater der folk kan komme i kontakt med stoffet, og i dag er det . Terrassegulv i trykkimpregnert treverk har lang levetid. Levetiden blir ikke nødvendigvis lenger om du behandler det med olje eller beis, men . På grunn av disse giftstoffene skal trykkimpregnert trevirke produsert før 01. Privatpersoner kan levere gratis opptil 1000 . Koppersalt er fremdeles tillatt, og utgjør i dag nesten prosent av alt impregnert trevirke.


I tillegg blir det benyttet noe kreosot og oljeløste . Etter et terrasseprosjekt har jeg masse god matjord + en del trykkimpregnert materiale til overs. Impregnert terrassebord rillet 28x1Kl. Vi har fylt god jord i ei ramme av trykkimpregnerte materialer og. Trykkimpregnert trevirke finst i tre grader,-kommer an på hva man skal bruke . Sleng ikke de råtne terrassebordene på sankthansbålet! Trykkimpregnert trevirke inneholder store mengder arsen, som blir til arsenikk når det brennes.


Norge har nå Europas strengeste forskrifter til trykkimpregnert trevirke og norske produsenter. Men før du starter, må du passe på at treverket er helt tørt. Nytt treverk: Treverket skal være rent, fast og tørt. Eventuelle rester ev impregneringsvæske spyler du av med . Vi har akkurat lagt ny terasse i hagen der vi har brukt trykkimpregnert treverk. Har lest litt om dette i etterkant, og leser at trykkimpregnert treverk . Miljø ved produksjon og bruk av trykkimpregnert tre.


Bruk av trykkimpregnert trevirke innendørs. Jeg har noe trykkimpregnert trevirke leftovers. Hvordan er det å bruke dette innendørs, . Statens forurensningstilsyn (SFT) arbeider nå med forslag til en forskrift som skal begrense bruken av impregnert trevirke.


Det er forbudt å tilvirke, innføre, omsette, ta i bruk eller gjenbruke trevirke impregnert med forbindelser av kobber, krom eller arsen, kfr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.