mandag 12. november 2018

Legge radonsperre selv

Instruksjonsfilm om praktisk utførelse av bygge- og ventilasjonstekniske tiltak mot radon. Har kjøpt hus av husleverandør, men valgt å gjøre egeninnsats på støp/mur(har gått lecakurs) og da også radonsperre/brønn. Dersom man legger dampsperre vil betongen bli liggende mellom to.

Det er heller ikke lovpålagt at alle skal ha radonsperre. Den nye strålevernforskriften som trådte i kraft 1. Legge radonmembran under huset ved bygging. NORTETT Radonsperre System er et komplett program med radonsperre i forskjellige.

I veiledning til TEK § 13-står følgende om radon: (1) Bygning skal prosjekteres og utføres med radonforebyggende tiltak . Ferdigblandet og selvutjevnende masse til forsegling rundt. Bruk av radonsperre og radonbrønn er et smart og enkelt tiltak for å oppnå et sunt inneklima. Jackon har trygge, gjennomtenkte og dokumenterte løsninger for . Selv en liten åpning/hull kan ødelegge virkningen. Radonsperre hindrer at den farlige gassen trenger inn i boligen. Dette er et rimelig tiltak som effektivt beskytter mot den livsfarlige gassen, og som er enkel og hurtig å legge.


De har mye å vinne på at flest mulig legger membran. Gjennom å montere radonsperrer i byggefasen slipper man dyre.

Legg på Multitape i innvendig hjørne og over skjøtene. I et team på mann var ALFA Stop rullet ut i en hel kjeller på bare noen timer. Ekstra fokus på rør og kabel gjennomføringer. Ved kuldegrader brukes Icopal Base Radonsperre. Legg på Elotene i innvendig hjørne og over skjøtene på murkronen.


Enkle og billige tiltak som man kan utføre selv kan ha stor virkning. Derfor bør følgende trinnvise framgangsmåte velges ved . En samlet oversikt er et godt startpunkt for å legge til rette for. Bygning beregnet for varig opphold skal ha radonsperre mot grunnen. God planlegging og sikring av konstruksjonen som er under bakken for fukt- og gassinntrenging er meget viktig. HALOPROOF RMS 4er en Sintef teknisk godkjent radonsperre av høy kvalitet til bruk i bruksklasse B og C. Det kan også legges radonsperre/smøremebran på gulvet, f. Radonmatten fungerer også som fuktsperre, så man slipper å legge plast.


Gjør arbeidet med å legge radonsperre lettere; Fester radonsperren. Produktet har høy stivhet og god motstand mot mekanisk påkjenning selv i kaldt klima. Det har nå blitt lagt gulvisolasjon og radonsperre. Legg merke til at det under bærevegger blir lagt trykksterke isolasjonsplater, dette for å . Radonbrønn er det billigste alternativet, fordi man legger. Statens strålevern anbefaler både radonbrønn og radonsperre, og i TEKer det et krav, selv om . Da er de i gang med å legge isolasjon og radonsperre.


Selv ikke i dag klarte regnet å holde seg helt borte, men værutsiktene for morgendagen . Du kan legge et stort komplisert område på et minimum av tid. Du har dermed en inntakt og radontett membran selv om resten av bygget . Teknisk Forskrift, obligatorisk å legge radonsperre i alle nye bygninger hvor mennesker skal oppholde seg. Legge 10cm isolasjon der bankett skal være og under gulv - Støpe i. At bankett og ringmur støpes i en omgang og sålen støpes for seg selv.


Vi er i ferd med å legge radonsperre, samt isolasjon selv. Det hadde derimot mange i nabolaget gjort, og for Holth Schaathun, som er lege, var det derfor en selvfølge at også hennes nye bolig skulle . Eksempler på egnede bygningstekniske tiltak er å legge radonmembran (radonsperre/tettesjikt mot grunnen), å installere god balansert ventilasjon og å .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.