mandag 6. august 2018

Hardanger skifer

Skiferen frå bruddet i Jondal er ein spaltbar gneis. Overflata på skiferen er mørk og har ein grov og rustikk struktur. Visflata på mursteinen har sjateringar i brunt.


Finn veibeskrivelse, kontaktinfo, regnskapstall, ledelse, styre og eiere og kunngjøringer. Medium størrelse bruddskifer kr. Har no bra med skifer på lager.

Den største leverandøren av skifermurstein i Norge. Bygging av større og mindre murer i naturstein (også kalt løstein) har lange tradisjoner i Norge. Hardangerskifer As, Norheimsund. Dette er det flere gode grunner til.


Naturvernforbundet er bekymret. Selskapet henter ut skifer og stein til tørrmurer fra fjellsiden, som ligger i Jondal kommune. Produktet er frostsikkert . Men heldigvis har vi skiferen , som kan spaltes i tynne og tykke plater med enkle redskaper.


Ottaskifer som finnes der!

Trøndelag og ved Tretten i Gudbrandsdalen. Skifer er dannet ved at grus, sand og leire har blitt. Bygninger som er tekket med skifer eller steinheller preger mange av våre flotteste. Rutehellene er kvadra- tiske med avkappede sidehjørner.


Langs raft, gavl og møne benyttes halve heller. Løe med rasteheller i Ølen, Rogaland. Solesnes: Skifer -industri. Bor du hos Quality Hotel Skifer våkner du hver dag til lukten av av nybakte brød og utsikten til fjellheimen som omkranser bygda.


Det skal være enkelt å bo hos Quality Hotel Skifer. Med en beliggenhet midt i sentrum, med umiddelbar nærhet til shopping, skiheiser, langrennspor og sykkelløyper. For å oppnå mmur av en pall med stein, må all steinen på pallen brukes.


Steinen er sortert for hån og har meget. Då Noreg og Grønland kolliderte i silurtida, vart grunnfjellet valsa ut langt nede i jordskorpa. Resultatet var gneisar som mange stader spaltar seg i fine helleflak. Laga i to deler og skrudd saman p. Broderyet er sydd på stramai med plattsaum. Perlebrodert bringklut på raudt klede, som er skø.


Symbol for helgedager og merkedager. Rastaheller som minner om ”tysk tekking”.

Dei har fall ikkje berre langs takfallet, men tvers på og. Vatn kan såleis renna frå ei helle og inn under den ved sida. Denne veila vert mindre om hellene er rombeforma.


Kløyving og skanting av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.