torsdag 22. mars 2018

Lys over kjøkkenøy

Under får du eksperttips til hvordan du gjør det. UTNYTT OVERLYSET : De færreste boliger er velsignet med naturlig overlys , altså dagslys som strømmer ned ovenfra. Her er kjøkkenøya plassert under den kvadratmeterstore lyssjakten, slik at . Lys fra lysrør er fremdeles en god og kostnadseffektiv belysning som sprer seg jevnt over større flater. Har du en kjøkkenøy blir det litt av samme tematikken på høyde som det er ved spisebordet, spesielt hvis du velger å montere to eller tre smale pendler på rekke over øyen.


Trenger du stilige pendler og hengelamper?

Vi har et stort utvalg av lamper i alle prisklasser. Se vår nettbutikk for flere spennende produkter! LYS OVER KJØKKENØYA Har du en kjøkkenøy eller en frittstående benk, går du glipp av arbeidslyset som vanligvis ligger under overskapene. De må lyse rett ned slik at man ikke blir blendet av lampene andre steder i rommet. Nå er det sjeldnere at det brukes spottere som lyser mot skapdører, i stedet har man ett lysmoment i rommet og punktbelysning sentrert over benk – mellom deg og vindu eller vegg, sier hun og legger ved at det er også praktisk og lekkert med en pendel over en kjøkkenøy eller kjøkkenbenk som ikke har . Downlights som ligger flush med taket, kan blende.


Velger du derimot et armatur der lyskilden er inntrukket, er det vanskelig å se hvor lyskilden kommer fra, og det er vanskelig å bli blendet. Vær også bevisst på plassering av downlights ved TV- en.

VANLIG TABBE: Å plassere en downlight rett over TV-en . Messingdetaljene er nydelige til treverket. Og legg merke til hvordan lampen ( produsert av Claus CPH) over kjøkkenøya bidrar med fint arbeidslys , uten å gå på kompromiss med resten av stilen. En velholden kokebokhylle bidrar også til følelsen av et kjøkken som er godt integrert i stuen. Sjekk at lysene treffer hverandre slik at du sikrer en jevn belysning over hele bordet.


Prøv deg frem innen du ferdigmonterer lampen. På kjøkkenet bør du ha: God grunnbelysning. Heng pendler eller annet takbeslag over spisebord eller kjøkken-øy. Ekstra spotter over kjøkkenbenken. Ikke glem å lyssette spisebordet (Foto: Bohus).


På soverommet bør du tenke på: En trearmet stålampe kan også fungere som grunnbelysning. Ingen kjøkken er like, hverken i form eller størrelse. Både materialvalg og hva du bruker kjøkkenet til gir en pekepinn på hvordan rommet bør belyses. Husk at flere lyspunkter gir en mer fleksibel løsning og dekker behovet ditt bedre enn om du bare har én taklampe i taket og lyslister under overskapene. Kjøkkenet er kanskje husets mest travle rom, dette er hjertet i huset!


Her foregår alt fra lekselesing til matlaging. Belysningen på kjøkkenet bør derfor være allsidig siden rommet dekker så mange bruksområder.

Belysning over kjøkkenbordet er også nødvendig, og her anbefaler vi en hengende lampe som kaster lyset ned. Tom Dixon står bak Copper Shade Pendel (rund Ø45), en lampe som er på alles lepper nå om dagen. Dette er en spennende pendel med et lekkert design, hvor fargene spiller i lyset fra lampen. Et hvert hjem burde ha noen pendler på utvalgte steder.


De er dekorative og bryter opp det åpne rommet. For eksempel over et bor kjøkkenøy eller i et trapperom. Lyskomponenters 12V-pendler egner seg ypperlig som generell belysning.


Nettstedet for deg som er opptatt av husbygging, oppussing og generell problemløsning i forbindelse med dette! Enten via spotter, Thin surface mount fra Juniper, vegglamper eller hengende lamper dersom man ikke har overskap. Også her er det viktig med flere ulike lyskilder. Kombiner gjerne lyskildene under overskap med en taklampe over spisebord og evt en kjøkkenøy samt vegglamper eller bordlamper. Mange plasserer pendelen over bordet for høyt slik at bare toppen av hodet blir belyst i tillegg til at lyset blender.


Har du en mobil kjøkkenøy eller trenger flyttbart lys , er det kjekt å ha lyspunktene på strømskinner. Over spisebordet lot det seg gjøre å montere i skråtak, og man kunne her bruke en dekorativ pendel med litt tyngde. Over kjøkkenøya var utfordringen større, da det ikke var mulig å montere direkte i tak. En slik hengende lampe du linker til passer supert over en kjøkkenøy eller et kjøkkenbor men om du plasserer den midt på gulvet så vil jo alle og enhver være redd for å stange hodet i den (med mindre du har mer enn normal etasjehøyde).


Valget falt her på produkter. I taket midt på gulvet ville jeg heller satset på å ikke ha noe lys. Pendellamper – for lyse og lystige bordsettinger.


Det vanligste er å henge en pendellampe over spisebordet, men den kan også fint brukes i andre rom, for eksempel på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.