torsdag 22. mars 2018

Fjerne bærevegg

Skal du pusse opp og har planer om å fjerne en bærevegg ? Da må du søke om tillatelse på forhånd. Ville dere fått et like bra kjøkken uten å ta ned veggen? Angrer dere og tenker det ble for åpent?


Vi har et gammelt hus som vi ønsker å fjerne en bærevegg. Jeg har tegnet noen tegninger av konstruksjonene, som dere ser er det ikke .

Men om du tar tak i det på den riktige måten, kan du enkelt fjerne en bærende . For noen år siden pusset vi opp (bor i et sameie), og i den forbindelse fjernet vi en bærevegg (og satt inn ståldrager). Problemet er bare at vi . Utordringen er at det er bærevegg. Beskjeden var dessverre ikke oppløftende(!) for oss - det var en bærevegg. Vi måtte altså bytte den . Ville ha sjekket med andre, men mange tar godt betalt for fjerne bærevegger.


Referanse prosjekt Hiltonveien.

Bildene viser en stål I bjelke HEB 2(2mm x 2mm). Bjelken er 5m lang og veier cirka 8kg. Selve kostnaden ved at dette er bærevegg blir ikke mye større enn det. River du en bærevegg , må denne erstattes av en bærende bjelke.


Det gjelder både hvis du skal tekke om, fjerne lekter eller legge nytt belegg . Trenger fagperson til å fjerne bæreende konstruksjon mellom stue og kjøkken rett etter jul. Det er et trehus med tresøyler som bærende . Veggen er meter lang. Trenger befaring og prisoverslag på fjerning av bærevegg i en andelsleilighet på Torshov. Må erstattes med bærebjelke. Derfor har jegsøkt litt rundt,pratet med litt amatørsnekkrere og er rimelig sikker på at den veggen jeg HAR REVET.


Skal du rive en bærevegg eller endre en bærende konstruksjon i din bolig så er det er et søknadspliktig tiltak etter plan- og bygningsloven §§ 20-og 20- . Ved å stive av oppunder taket eller noe?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.