tirsdag 13. februar 2018

Hvordan legge tapet

This feature is not available right now. Please try again later. Tapetsere - ster for steg.


Skal du sette opp tapet ? Følg vår gjør-det-selv guide til hvordan du enkelt og raskt selv kan sette opp et.

Slik får du et best mulig resultat. Les også: Det er mange typer tapet. Når du skal velge er det flere ting du må ta stilling til.


Her finner du en utfyllende beskrivelse av hvordan du går frem når du skal legge tapet. Les alltid produsentenes monteringsanvisning, og følg denne dersom du finner avvik fra . Vi pusser opp som aldri før. Ifølge en meningsmåling utført av YouGov for Byggmakker, er det maling, beising . Har du nye gipsplater eller lignende som i tillegg er sparklet, bør du imidlertid alltid grunne disse med en silkematt akrylmaling.

Dette er for å lage en hinne på platene så limet til tapeten ikke skal trekke inn i plateoverflaten. Her ser du hvordan du legger tapet , og hvilke fordeler det har for interiøret ditt. Mange kvier seg, og tror det er en kunst å legge. Men det ikke så vanskelig. Her får du leggemetode trinn og trinn.


Hei:) Har du ikke lagt tapet før, er det greit med en liten bruksanvisning! Her skal vi kort beskrive hvordan tapet med fiberbakside settes opp. Når man starter tapetseringen , legger man tapetet - mm.


Dette gjøres for å hindre at merkene eventuelt synes i skjøten. Bruk en tapetkniv og kutt vekk det overflødige tapet både oppe og nede, tørk vekk eventuelt lim, og ta en runde til med tapetbørsten. Les vår artikkel om Ofte stilte spørsmål. Dersom tapetet må legges med mye overlapp, må du legge til dette når du beregner mengden. Dører og vinduer må tas med i kalkulasjonen, da du alltid trenger litt ekstra for å tilpasse tapetlengdene.


Noen har nok litt vegring når det gjelder mønstret tapet og det vi kaller mønsterrapport. Kan man tapetsere utenpå gammel tapet ? Og hva med glatt vinyltapet eller ruglete miljøstrie?

Og hvorfor må man egentlig grunne det gamle tapetet først? Disse finnes i ulike materialer, i tre og metall for dem som skal tapetsere mye, og i stabil papp for engangsbruk. Et tapetbord er bra å ha.


Enkelte farge- og interiørbutikker leier også ut tapetbord. Hvordan tilpasser jeg tapetet i hjørnene? Både i innerhjørner og ytterhjørner skjærer du til tapetet slik at det går rundt hjørnet med et par cm.


Sett opp neste tapetlengde slik at den går nøyaktig fram til hjørnet eller kanten. I ytterhjørner kan det være en fordel å smøre lim både på veggen og på baksida av . Se hvordan den erfarne håndverkeren gjør arbeidet litt lettere med sine hemmelige tips til tapetsering. Gjør det enklere, raskere og spar penger! MALER-TEKNIKK: Sett opp tapet.


Presisering: Legger tapeten gjennom hele hjørnet. Neste lengde legges med god overlapp. Skjærer gjennom begge tapeter (barberblad kniv) mens limet enda er vått.


Perfekt skjøt om en fin anledning til å rette opp evnt. Lærte teknikken av en malermester for år siden. Strøkent resultat - alltid! Her viser vi trinn for trinn hvordan du tapetserer for å få et profesjonelt resultat. Husk: En rufsete vegg blir ikke skjult av et tynt lag med tapet , større ujevnheter kan faktisk bli mer iøynefallende når tapetet er på plass.


En veiledning for deg som skal tapetsere selv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.