tirsdag 13. februar 2018

Fuktmåling i treverk

Ved fuktmåling i treverk (de fleste fuktmålere er kalibrert for furu ytterved ved ºC) blir fuktkvoter på ca. En fuktmåler er et nyttig hjelpemidel, men pass deg for å bruke den feil,. Skal en måle fuktighet i materialer, er måling i treverk det letteste.

Elektrisk motstandsmåling i tre, RF- måling i betong, tørke/veie. Hva er risikoen for tilgrensende materialer? Vil du vite hva fuktmåling er og hvilket utstyr som brukes, kan du lese om dette her. Ved fuktmålinger i tre er det flere forskjellige metoder man kan bruke for .

Fuktmåling: Joachim Hellstrøm måler om det er fukt i treverket i konstruksjonen i råbygget. I dette bygget ble også utført måling av lufftettheten. Med en god fuktmåler kan du måle fuktigheten i boligen. En fuktmåler viser hvor høy fuktighet det er inne i treverket. Instrumentene skal ikke beveges i kontakt med underlaget, men flyttes fra målested til målested.


Instrumenter som kan benyttes er : Protimeter . Fyren som så på terrassen målte fuktigheten i treverket og nevnte noe om hvor mye/lite fuktighet det kan være i materialene før man behandler . Standardene er aktuelle for deg som gjennomfører fuktmålinger i bygninger, både i. Sjekk værmeldingen, bruk fuktmåler og mal helst på formiddagen, melder.

Vår hovedregel er at treverket ikke må ha høyere fuktandel enn 18 . Kurs i Praktisk fuktmåling i treverk - NS 3512. Overflatebehandling av tre skal ikke utføres om fuktigheten i treet er høyere enn. Måler du i treverk bør fuktigheten ligge på under prosent.


En korrekt fuktmåling forutsetter god kunnskap både om fuktteori og praktisk gjennomføring. Vedfuktmålinger i tre er det flere forskjellige metoder man kan bruke for dokumentasjon, men metoden som gir best resultat er den der elektroder eller pigger blir . En korrekt fuktmåling forutsetter god kunnskap både om fuktteori og. Digital fuktmåler kan kjøpes fra et par hundrelapper. Grensen for hvor tørt treverket må være før du kan male varierer.


Sjekk værmeldingen, bruk fuktmåler og mal helst på formiddagen,. Vår hovedregel er at treverket ikke må ha høyere fuktandel enn 15 . Måleverdier skal være under kritiske verdier for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.