mandag 12. februar 2018

Fukt i grunnmur

Men følgene av ikke å drenere rundt grunnmuren er store. Fukt og råte kan raskt oppstå. Ifølge Sintef Byggforsk kommer . I og med at grunnmuren som regel er fuktig , noe som igjen holder luftfuktigheten på et høyt nivå, vil det alltid være gode forhold for etablering . Vi gir deg tips og veiledninger til hvordan du blir kvitt fukt i kjelleren en gang for alle. Dyr drenering rundt grunnmuren er normalt løsningen når fuktigheten .

Hvis kjelleren er fuktig , finnes det ulike løsninger. Dersom du ikke isolerer grunnmuren utvendig samtidig som du legger ny drenering, vil du . Fuktighet som nedkjøles på vandringen innenfra og utover, blir til små. Markfukt er det største problemet med fuktvandring på grunnmur.


Det er fasader, grunnmur , betong, kjeller og tak som har de største fukt og råte . Firmaet fjerner fukt fra kjellere rundt omkring i Norge hver eneste dag. Er det prosent fukt eller mer i en grunnmur så vil det komme mugg. Har i dag hatt takstmann på besøk etter jeg merket at det var fuktmerker i nederste del av grunnmuren på den ene siden av huset .

Fuktsikring av kjeller og grunnmur handler om å få full kontroll på den usynlige fukten. Vi utfører utvendig drenering og fuktsikring av grunnmur og . Med varmere vær er neppe drenering og isolasjon av grunnmur det første du har . Men i tilstandsrapporten står det noe om at det er registrert fukt i grunnmur. Hva slags konsekvenser kan dette gi, og hva kan man gjøre?


Når grunnmuren er fuktig , stiger luftfuktigheten i kjelleren. Det gir ekstra gode vekstforhold for muggsoppen. Slik unngår du muggsopp i kjelleren. Fokuset er på utbedring av skader på grunn av fukt som kommer utenfra, det vil si ikke skader som.


Terreng har fall mot grunnmur , dermed kan overflatevann fukte ned ytterveggen. Oppstigende fukt – malings- og saltskader. Grunnmur med høy varmemotstan f. Saltutslag forekommer på murkonstruksjoner i grunnmur og kjeller.


Det kan feilaktig forveksles med. Dette er den gunstigste . En grunnmur er som regel fuktig , og det er naturlig med høy luftfuktigheten i en kjeller. Det igjen gir gode forhold for muggsoppvekst, sier daglig leder Thomas .

Vann fra takrenner siver inn mot bygningen og grunnmur og det kan føre til lekkasje på taket slik at vann renner inn på innsiden av taket. Enten muren er grunnmuren i et hus med trekledning, en frittstående kaldmur eller hele huset er dekket av murpuss, er fukt som regel til stede. Er det i tillegg en sprekk i grunnmuren , kommer skaden fort.


Nedløpsrør fra takrenner som er avsluttet over marka vil også kunne gi mye fukt ved grunnmur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.