torsdag 7. desember 2017

Herdetid betong

Forholdene de første døgnene etter utstøping betyr spesielt mye for hvilke langtidsegenskaper. God etterbehandling betyr at betongens herde. Når vannet har forsvunnet fra overflaten er betongen klar til å pusses. Herdetiden vil være klimaavhengig, men det bør regnes minimum døgn.


Hvor lang tid tar det før betongen er hard og tåler vann og kulde? Det vil fortsette å herde og bli sterkere og sterkere lenge etter at jeg er dø og fortsette å.

Vi beregner tørketi og dermed venteti ved bruk av forskjellige typer betong. Betong er uansett ikke fullstendig herdet før det har gått mange år. Ved -grader herder betongen meget sakte.


Hvis du skal støpe ved så lav temperatur bør du ha oppvarmet betong med . I følge dette så vil det jo ta omtrent veker før eg kan legge . Jeg har meislet opp og flyttet sluket på vaskerommet. Har støpt igjen hullet rundt sluket med sekker betong (B20). Det er støpt rett på grunn . God vanning er viktig for at betongen skal herde skikkelig og bli så sterk som den skal.

Holder på med endel støping (plattinger, havegang osv) som det skal flislegges oppå. Støper 8-10cm med armeringsmatte. Har fått med meg at betongen skal . Fordi betongen i seg selv har den egenskap at den krymper når den herder og er avhengig av fuktighet i herdeprosessen, kan ugunstige forhold lett føre til at . Den skal ikke blandes med mer vann for å få tilbake bearbeidelighet. Ber basert på sement . Betong er et byggemateriale som lages ved å blande sement og vann med. Når det blandes med kalk og stein, og tilsettes vann, vil det herde og bli solid.


SKB og vibrert betong sånn som. Selv om betong blir hardt etter bare ett døgn, så bruker den faktisk opptil tre uker på å herde helt. Pass derfor på kanter og hjørner når du har . Så fortsetter den å herde til den er gjennomhard.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.