fredag 3. november 2017

Olje møbler

Når du skal pusse opp et møbel, er det mange ting å ta hensyn til om. Kun unntaksvis vil ubehandlede overflater også omfatte olje eller voks, men det forutsetter at de trekker helt inn i treverket og ikke etterlater et beskyttelseslag. Men Parson bestemte seg for å prøve å smøre kommoden med en blanding av olje og eddik, og ble positivt overrasket over resultatet.

Her har jeg tatt bilde før vi starta behandlingen med eddik/olje på det stedet. Her er råd og tips til hvordan du skal behandle møbler med: Maling; Beis; Olje - for edeltre; - og hva du bør gjøre med møbler i trykkimpregnert . Dette er oljer laget spesielt med tanke på møbler, og at oljen skal trekke inn i treet og mette. Den blir ikke liggende oppå treverket som et glinsende lag.

Husk å bruk økologisk olje som er produsert på en sunn og naturlig måte uten. Kokekar av støpejern: Lag en skrubb av vegetabilsk olje og en . Som oftest skyldes dette at oljen i bordet har smuldret opp som følge av varme. Ifølge Anne Cathrine Hagen skal ny olje på gammel olje, lakk på lakk. Forgylte møbler og såkalte kineserier – gamle dekorasjoner med . Jeg har funnet en bra olje til benkeplater og innemøbler av tre.


Og deretter lar du møblene tørke over natten. Kirsebær, Teak, Mahogni, Bøk, Eik, Merbau, Nyatoh og lignende tresorter. Edeltreolie er utviklet så den kan brukes på både ute og innendørs tre.

Har du møbler fra Classic Living trenger du ikke å fjerne gammel voks, da dette er samme. Etterbehandling med olje: Selv om ditt møbel har fått et strøk olje av . For å hindre nedbrytningsprosessen, kan du påføre en uteolje; klar eller pigmentert. Oljen både frisker opp fargen og hindrer . Som alle andre møbler blir også skinnmøbler preget av tidens tann. Jeg har prøvd å olje det et par ganger, men opplever allikevel at det fort får flekker etter . Lakk eller olje – det har vært det det store spørsmålet ved behandling av tregulv, møbler og paneler i våre boliger.


Bolia wood oil brukes til pleie og vedlikehold av møbler i teak, mahogni, bøk, eik, valnøtt og. Oljen virker vannavvisende og beskytter samtidig treet mot uttørring. Har ett eik-spisebor vitrineskap, sjenk, stuebord og ett tvbord i eik. Begynner å bli høvelig lei av å olje møblene nå. Noen som har litt kunnskap om behandling av gamle, neglisjerte møbler?


Finishing oil er herdende olje, dvs at flere strøk gir tykkere hinne sim beskyttelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.