fredag 17. november 2017

Listing rundt vindu

Velger du å spikre en hvit list kan du velge hvite spiker. Hvordan montere lister. Om du lister rundt vinduene, enten utvendig eller innvendig, skal.


Listverk rammer inn dører og vinduer og gir et helhetlig og pent utrykk. Listen som er mest vanlig for bruk rundt dør og vindu kalles gerikt.

Rundt hvert vindu (som en ramme) eller en lang list oppe og en lang nede først og så i mellom disse? Håper dere forstår hva jeg mente. Vinduslister kan du bytte selv. Variant er uten vinduspost. En profilert list kan vendes begge veier, enten med den tynneste siden innover eller, som på illustrasjonen, . Byggteknisk Forskrift (TEK10) gir bestemte krav til bygningers energieffektivitet, lufttetthet og påvirkning av fukt.


Flere ulike tetteløsninger rundt vindu blir brukt. Liste ferdig vindu , samt male over nye (fabrikkmalte) lister og karmer rundt dører og vinduer.

Se også annen malejobb med maling av ca . Trenger lister rundt vinduer og gulvlister. Generelt ved listing anbefales å benytte en elektrisk kapp og gjæringssag, da dette gir pene og presise snitt. Den hvite listen rundt er vel en foring? Montering av lister rundt dører og vinduer.


Settes mellom utforing og list. Figur viser en del oppfuktingsmekanismer og vanlige. I dette tilfelle skal vi bruke en list på mm. I tak går dette rimelig greit, men rundt vinduer er listefri løsning forbundet med mye jobb og etterarbeidskostnader.


Mål derfor dybden til karmen flere steder, og høvle utfôringen . I gamle hus kan det være mangelfull isolasjon og luftsperre rundt. Her er endelig en nyhet som . Taklister monteres gjerne først. Listing rundt dører og vinduer monteres samtidig med utforinger. Gulvlister monteres etter at veggpanel, gulv- og dørlister.


Også spikerhull kan tettes på denne måten.

Jeg skal bytte lista som går over bakre og fremre vindu (utvendig) Så jeg lurer på hvordan denne lista tas av uten at jeg ødelegger noe. Listene danner en dekorativ omramming til dører og vinduer. Vi sliter litt med å velge list som vi skal bruke rundt vinduene våre. Hadde først tenkt til å lage noen selv av mahognyen vi har igjen, men det . Avslutning av vindsperren rundt vindu og dører utføres med.


BYTTE OG MONTERE VINDUER : Er det dags for å skifte vinduer ? At det er tett rundt vinduet er det viktigste for å hindre kuldeinntrenging. Et gerikt er en list som dekker mellomrommet mellom karmen på vinduet og. Systemet består i dag av rundt 2ulike farger, som alle kan beskrives med en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.