onsdag 13. september 2017

Fakta om eik

Asia og Amerika, i Europa 2 i Norge arter. Eik eller eiketrær er den norske artsbetegnelsen på trær i planteslekten Quercus. Noen arter av eik har spiselige nøtter og brukes til grisefôr sør i Europa.

Artsbeskrivelser/maanedseik/default_viewBufretLignendeEika står for styrke og utholdenhet. I norrøn mytologi var eika ”tordentreet”, guden Tors helligdom som gav beskyttelse til dem som søkte tilflukt under treet. Mollestadeika er trolig rundt 10år gammel og er ett av Norges eldste trær.


Det finnes to viltvoksende arter eik i Norge.

Quercus robur (sommereik) Quercus petrea (vintereik). Vintereik er et inntil 30-meter høyt lauvtre med bred og tett krone som er sterkt forgrenet. Gamle, hule eiketrær er en morsom plass å leke. En eik som står alene blir greinete og knortete, mens tett voksende eik blir høy med rak stamme. Da var eikeskoger vanlige sør for Dovre, og eik hadde en større utbredelse enn den har i dag.


Av disse er sommereik den vanligste, og det er denne arten som det normalt henvises til i urtemedisinsk litteratur. Kommune: Stokke (0720) Namnetype: Bruk (gardsbruk) Namnetype - hovudgruppe: Bebyggelse/eiendom. Koordinatar: Lengdegrad/breiddegrad: 59° 14' N . Denne artikkelen inneholder viktige fakta om praktfulle eik treet.

Eik-treet er regnet som en av de mest betydelige og storslagne trærne i hele verden. Ingenting slår en eik vin rack for trygg, sikker oppbevaring av glass vin flasker. I tillegg til styrke og stabilitet som eik låner til noe gjort med det, er eik et vakkert . Fakta om kastanje eik treet Kastanje eik (Quercus prinus) tilhører samme familie, Bøkefamilien, som gjør kastanjetreet, men det ikke er i samme slekt.


Eik er en svært vellykket blomstrende trær og busker som er inkludert som en del av Bøkefamilien, Bøkefamilien. Tilbygg til Eik bo- og behandlingssenter for personer med demens. For realisering av tilbygg ved Eik bo- og behandlingssenter ble det avholdt en . Fakta; Lignende produkter; Produktdatablad (PDF). Fakta; Lignende produkter; Produktdatablad (PDF) . Id: BN00081222; Områdenavn: Eik, flerstammet eik i hage, stamme 1; Kommuner: Stange; Naturtype . Restaurant Eik har i tolv år gitt Oslosfolk god mat for en rimelig.


Restaurant Eik ligger sentral til i Universitetsgata. Veggtjener Freja eik - Nordlys; Håndklestativ Alvida eik - Nordlys 34. Vegghenger Yme - Nordlys; Veggtre Sigyn eik - Nordlys. EIK og Maurice Ross gikk på en smell i serieåpningen, da Gaute Johannesen og Vidar.


Natten til Søndag er det vekslende til sterkt skydekke, men for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.