torsdag 24. august 2017

Overtid som lærling

Når jeg jobber til klokken og . Må eller bør lærlinger jobbe overtid hvis man blir spurt? Hvilke rettigheter har jeg som lærling ang. Lærling - ikke betalt overtid - Juss 20. Skal lærlinger som jobber overtid ha like bra betalt som.


L0nns- og arbeidsvilkâr.

Som lærling skal du jobbe minst mulig overtid. Alle har krav på overtidsbetaling når de jobber utover den vanlige arbeidstiden, så sant ikke annet er nedfelt i arbeidskontrakten for den gjeldende . SVAR: Hei Alle arbeidstakere også lærlinger har krav på eventuell overtidsbetaling på. Har jobbet litt overtid før men fikk kun 104kr i timen.


Er elektro- lærling , jobber med et prosjekt med overtid timers dager dager i uka og skole fredag. Nu er vi pålagt å jobbe i helgene også ,Er dette lov? Funker det bare ikke helt? En lærling , praksisbrevkandidat eller lærekandidat er arbeidstaker i.

Ved overtid lønnes lærlingen etter bedriftens lønnssystem. Er ofte på reise, og jobber ofte overtid. Men føler at bedriften ikke helt følger loven når det gjelder . Arbeid utover lovens grenser er overtid , og skal normalt være maks timer per uke, timer over fire sammenhengende uker og 2timer i . Her kan du lese om hva du tjener som lærling , om du har krav på feriepenger og sykepenger og. Husk at du må være myndig for å få lov til å jobbe overtid. Vi skal passe på at elever og lærlinger i videregående opplæring i Oslo får de rettighetene de har krav på, og skal spesielt.


Arbeid ut over arbeidsmiljølovens grenser for alminnelig arbeidstid er overtidsarbeid. Overtid og merarbeid er kun tillatt dersom det er et særlig. Lønn for lærlinger skal beregnes i prosent av tariffert lønn for nyutdannet.


På denne siden finner bedrift og lærling nyttig informasjon om lærekontrakt, arbeidsavtaler,. Når lærlingen arbeider overtid , skal vedkommende i tillegg til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.