fredag 11. august 2017

Fuktsperre vegg kjeller

Generelt bør man være forsiktig med bruk av fuktsperre i kjelleryttervegg. Vi har ett hus fra 19som vi nå holder på å innrede kjeller i. Nå lurer vi på hvordan vi egentlig skal lekte ut og isolere veggene.

System Platon på innsiden av kjeller veggen beskytter isolasjon, stenderverk, paneler o. Etter en tid kan veggpanelet skjule både mugg og råtesopp. For hvis vegger og golv ikke er beskyttet mot fukt fra grunnen, så kan råte. Hvis kjellergulvet ikke har fuktsperre, bør du bygge opp et nytt gulv.

Har et rom i kjeller som er under bakken med kun et vindu og to ventiler. Veggene er enten av mur eller leca som er pusset. Har en kjellerstue i rekkehus, med yttervegg og vegger mot nabo. Bør jeg legge fuktsperre på før jeg begynner å sette opp gipsplatene?


Figur viser fuktskader i en kjellervegg. Hvis kjelleren er fuktig, finnes det ulike løsninger. Svært forenklet betyr det at du må grave opp rundt huset, legge ny drensledning, legge knotteplast utenpå veggen og fylle på med.


Isolering av kjellervegg i lettklinkerbetong (Leca). Den norske tradisjonen med å bygge og innrede kjeller er ikke uproblematisk i forhold til .

Det viktigste er knotteplasten for å få luftsjikt mellom ny vegg og grunnmur. Fuktsperre mot betongvegg - posted in Hus, hage og oppussing: Jeg har en yttervegg i kjelleren som består av ca cm betong ytterst og ca . I vegger der bakkenivået på utsiden ikke er fyllt opp mer en 1/av kjellerens høyde kan man bruke papp,isolasjon å fuktsperre etter den gode . Fuktsperre i form av mm PE-folie, alternativt radonsperre, legges på. Overgang mellom gulv og kjellervegg eller innvendige bærevegger, og rundt . Minst 1/av isolasjonsmengden plasseres på utsiden, for å unngå innvendig kondens på kjellerveggen. Betongvegger bør ha minst 1mm isolasjon på . Kjellervegg n 2mm betong, dels m/1mm Isol.


U-verdi = W/m°K n Golv på grunnen n mm isolasjon i oppvarmet rom. Kjemisk fuktsperre mot kapillært oppsugd fukt. Hvordan gjør vi det når kjelleren har saltutslag på veggene,. For når folk innreder boligrom i kjelleren, glemmer mange at.


Hvis vegger og gulv ikke er tilstrekkelig beskyttet mot fukt fra.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.