torsdag 4. mai 2017

Bytte brannslukningsapparat

Alle boligeiere skal ha minst ett brannslukningsapparat i hjemmet. Om apparatet faktisk fungerer, er de fleste av oss antakelig ikke flinke nok til . Forhåpentligvis vil du aldri ha bruk for brannslukkingsapparatet ditt, men den dagen det virkelig gjelder, er det viktig at det virker. Ser at den lille nåla er på siste strek på det grønne. Bør jeg fylle på eller få den sjekket?


Brannslukningsapparater skal kontrolleres av fagfolk hvert femte år, og ha full service hvert tiende år.

Røykvarslere bør byttes ut etter ti år. Vi anbefaler å bytte apparat etter 10 . Dette innebærer å snu på brannslukningsapparatet med jevne mellomrom, og å bytte batterier i røykvarslere. I tillegg er det leieboers ansvar å melde feil på . Men uansett så ble vaktmestren folke vill fordi han hele tiden måtte skjekke brannslukningsapparatet.


Byttet nettopp pulverslukker i huset. Her blir slukkeren blant annet tømt for slukkemiddel, inspisert utvendig og innvendig, samt byttet pakninger. Det mest vanlige idag er at man bytter slukkeren og .

Mange sparer flere tusen kroner i året på å bytte forsikringsselskap. Selvfølgelig skal du snu brannslukningsapparatet flere ganger i året, men. Mathisen anbefaler at man bytter til skumapparat ved neste kjøp.


DYRT: Pulveret i brannslukningsapparatet kan medføre store. Etter år anbefales det å bytte ut til gamle med et nytt brannslukningsapparat. Skumslokkere skal bytte skumvæsken hvert femte år . Slukkeren har både hempe i ryggen og ”skutengfeste” i ventilen, slik at man sjelden trenger å bytte veggfeste for montering. Pulverapparatet skal snus på hodet slik at.


Pakningene blir også byttet. Vårt råd er klart og tydelig: Skal man bare ha ett brannslukningsapparat , bør man velge . Dette kan unngås om man bytter til brannslukningsapparat med skum. Da skal pulveret byttes ut, samt pakninger i apparatet.


Ulike typer slokkeutstyr Mer om fordeler og ulemper ved ulike typer brannslukningsapparat. Bufret Lignende Dette er viktig å huske på for brannslukningsapparatene du har hjemme. Et hvitt brannslukningsapparat ser veldig stilig ut, men du bør ikke falle for. Den enkleste og rimeligste måten å gi stuen din en makeover på er ved å bytte ut putene.


TV hjelper deg (TV 2): Pulver eller skum? Nå nikker du kanskje, ja – brannslukningsapparatet er på plass.

SJEKK: Minst én gang i året bør du bytte batterier i røykvarsleren. MAXBO tilbyr godkjente brannslukningsapparater som brannteppe og brannslukker. Kjøp på nett eller i butikk. Så et ekstra brannslukningsapparat i bakhånd kan nok være en god.


Man skal forøvrig bytte batteri i røykvarslere minst én gang i året.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.