mandag 24. april 2017

Lambda isolasjon

Isolasjon handler om energi, miljø og komfort. Ved å isolere med bedre isolasjonsevne oppnår vi bedre inneklima og lavere energiforbruk i norske bygg og boliger. Varmekonduktiviteten blir gjerne forkortet med den greske bokstaven lambda , λ, og blir ofte bare omtalt som λ ( lambda )-verdien.


Metall leder varme veldig godt og har med andre ord høy varmekonduktivitet. Gasser og væsker derimot har langt lavere varmekonduktivitet, noe som skyldes mindre molekyltetthet.

Lambdaverdien i et nøtteskall. I teorien kan glassull dras ned til før naturens lover setter en brems på det hele. Glavas standardprodukt Proff har nå en lambda på 3 samtidig som de tilbyr produkter med lambdaverdi ned til for spesielt . Jeg ser på feks Rockwool flexi A-plate at den har i lamdaverdi uansett hvilken tykkelse. Det må da være bedre isoleringsevne i en 250mm enn i en 50mm? Skjønner ikke dette jeg.


Jo mindre verdi, desto bedre isolerer det.

U-verdien er en teoretisk verdi . ISOLASJON : Det hjelper ikke med gode varmekilder hvis isoleringen er dårlig. Det hjelper lite med vannbåren varme eller ny vedovn hvis energien går til spille som følge av utilstrekkelig isolasjon. I byggebransjen brukes lambda eller “lambdaverdi”, -verdi, om isolasjonens effektivitetsgrad. Et ledd i dette arbeidet var lanseringen nylig av Glava Proff som erstatter A hvor lambda -verdien på hovedproduktet innen byggisolasjon er senket. I praksis betyr dette ny bransjestandard med seks prosent bedre isolasjon med samme veggtykkelse.


Forhåpentligvis klarer vi om noen år å få klemt . Alle ISOVER isolerings produkter er CE merket etter europeisk standard. Proff isolasjonen har seks prosent bedre lambdaverdi, men skal selges til samme pris som forgjengeren A37. Av: Per Bjørn Lotherington. Foruten produktene med isolasjonsverdi og 3 har Glava isolasjonsmatter med lambda 3 og murplate med lambda 32. Du vet den der isolasjonen man snakker om i byggebransjen.


Den som tilfredsstiller de. Det er ikke bare vi i Knauf Insulation som er fornøyde med vår isolasjon. Arkitektene jubler for en. Vakuumisolasjon: en problemløser.

Er det trangt, er kuldebroene krevende eller et slankt uttrykk viktig, kan vakuum- isolasjon være et alternativ. Informasjon Spesifikasjoner Dokumentasjon Media. Hvor kjøpe trefiberisolasjon?


Hunton Nativo Trefiberisolasjon Plate er en isolasjon basert på naturlig trefiber. Varmelagringsevnen er utmerket, og isolasjonsplatene kan brukes i vegger og tak. Det ene er et bygg, det andre er i bygg. Den greske bokstaven lambda har gitt navn til det nye Munch-museet, men langt viktigere er den som mål på hvor effektiv isolasjonen er.


Glava-fabrikkene i Askim og Stjørdal kjemper for å få den så lav som mulig. XPS finnes i mange varianter så man har muligheten til å velge den som passer best til det bruksområdet man har, enten det er vått eller tørt. Jo lavere lambdaverdi, jo bedre isolasjonsevne. Tabellen under her viser veiledende standard lambda - verdier for .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.