mandag 24. april 2017

Europa klima

Europa har et temperert klima med typisk maritimt preg i vest, men stigende kontinentalt mot øst. Et meget lite område i sørøst har steppeklima, noen større områder i fjellet og lengst i nord har tundraklima. Europas klima er rolig sammenlignet med andre landmasser på samme breddegrader.


Området rammes sjelden av alvorlige uvær eller ekstreme værsituasjoner. I Europa kan et temperaturfall på 10 .

Klima Vest- Europa , Særlig nær kysten, har et utprega kystklima, med ekstremt milde vintre for den breddegraden. Det skyldes både nærheten til havet, milde luftstrømmer fra vest og sørvest og varmt havvann pga golfstrømmen. Til gjengjeld er somrene kjøligere i disse strøkene, men ikke kjøligere enn at klimaet som helhet . Klimaendringene har allerede hatt omfattende konsekvenser for økosystemer, økonomi, folkehelse og velferd i Europa.


Det er betydelige nedbørsmengder i løpet av året i Europa. Selv den tørreste måneden har fortsatt mye nedbør. Den Köppen-Geiger klima klassifisering er Dfb.

Den gjennomsnittlige temperaturen i Europa er 6. Om 6mm nedbør faller årlig. Et klima i endring vil påvirke nærmest alle sider ved livet. Mer intenst og hyppigere regn i mange deler av Europa vil bety hyppigere og alvorligere flomhendelser. Andre steder i Europa , også Sør- Europa , vil høyere temperaturer og mindre nedbør kunne skape tørke i mange områder. I Sentral- og Sør- Europa blir det varmere og tørrere.


Det blir lenger tid mellom hver gang det regner. Vi kan få flere episoder med store nedbørsmengder. I Nord- Europa får vi mer nedbør. Politikerne vil ha sikrere kunnskap om klima. Lengst sør i Europa , langs middelhavet, er det subtropisk klima.


Det er tørt om sommeren, mens det regner en del på vinteren. Der det er naturlig vegetasjonen er det løvskog som er grønn hele året. Nesten hele Europa ligger i den tempererte klimasonen.


Som vil si at det er tydelig forskjell mellom årstidene. Skrevet av Lars-Henrik Paarup Michelsen .

Europa står foran store helsemessige, miljømessige og økonomiske utfordringer som følge av klimaendringene, advarer Det europeiske miljøbyrået (EEA) i en fersk rapport. Forskere mener klimaendringer kan gi dramatisk økning i antall asylsøkere til Europa. Europa kan få en kraftig økning i antall klimaflyktninger etter hvert som global oppvarming bidrar til fattigdom og harde livsvilkår andre steder i verden. Men derfor er somrene kjøligere i disse strøkene, men ikke kjøligere enn at klimaet blir mye kaldere som helhet enn at du kan si at det er uvanlig.


Vest- Europa får rimelig mye nedbør, medskyldig er de områdene der luften presses opp mot høye fjell. I Øst- Europa blir klimaet stigende kontinentalt med kalde vintrer, men noe . Nedbøren er de fleste steder jævnt fordelt året igennem, men Middelhavsområdet har vinterregn. Vinterkonferansen er lagt til Brussel i år. Denne uka ble det lansert en ny, europeisk rødliste for fugler, som viser hvilke arter som. Hvilke land ligger i Europa?


Hva heter hovedstaden i hvert av landene? Hvordan er det i Europa ? Klima , landskap, fjellkjeder, slettelandskap, elver, hav og øyer, ressurser? Kilde: World Weather Information Service. Kaukasus-fjellene i det nordlige Georgia holder kulden fra Sibiria ute av landet, og i de lavtliggende områdene er klimaet subtropisk med høye sommertemperaturer.


Spesielt i fjellene faller det en del regn og snø, og mange små isbreer gjør utsikten til fjellene enda vakrere. Bygningene er velholdte og skinner i flotte farger. Gamlebyen ble grunnlagt av middelalderens pirater.


Beste klima Ingen steder i Europa har bedre klima enn Menton. Statistikken forteller at her er det klarvær hele 3dager i året. Det gir en god forklaring på hvorfor britene rømte sitt tåkefulle hjemland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.