fredag 9. desember 2016

Råte i treverk

Det er soppen som gir råte, så dens vekstvilkår, fuktigheten, må reduseres. Husk at fuktighet kan komme både utenfra og innenfra. Treverk som står ubeskyttet vil etterhvert bli angrepet av råte.

Når råten først er oppdaget må treverket byttes ut og overflatebehandles på nytt. I hjørnet mellom to rom er det tydelig råte i bunnstokken. Råtesopp er de soppene som bryter ned og svekker treverk.


Det finnes hundrevis av ulike råtesopp i naturen, mens rundt 30-ulike arter råtesopp opptrer i . Hvordan bør jeg gå frem for å få sjekket treverket i karmen? Kan denne settes inn med noe god-stoff for å forhindre og stoppe eventuell råte? Derfor vil treverk som er helt under vann eller eventuelt gravet ned i bakken med ingen eller svært liten tilgang på oksygen, kunne holde seg fri for råte i . Boracol er et svært effektivt impregneringsmiddel som benyttes for å beskytte treverk mest mulig effektivt mot sopp, råte og treborende insekter samt mugg og . Man må derfor vurdere råteskadet treverk til å ikke ha noen reell reststyrke. I vår kom kommunens årsberetning for 2016. På et mindre fremskredet stadium kalles slik råte tørråte.


Hussopp, samlebetegnelse på ulike sopper som ødelegger fuktig treverk i . Treverk som er fuktig over lengre tid kan bli angrepet av råtesopp.

Ved sanering av vanlig råtesopp (alle de andre) skal treverk ikke. Vi river treverk fra siste tegn til sopp råte og en meter videre inn i antatt friskt. Dersom treverk utsettes for fukt over tid vil det kunne oppstå råte eller råteskader. Treet må ha en fuktighet på over og trives best med en fuktighet mellom –. Råteskade oppstår når treverk over tid angripes av treødeleggende råtesopper. Disse råtesoppene forårsaker nedbryting av treverket slik at det mister sine . Drogseth AS har erfaringen og kompetansen som trengs for råte- og soppsanering av.


Det vil si at råteskadet treverk i praksis ikke lenger har noen styrke i seg. Forskere har funnet ut at pulserende strøm stopper råte i treverk. Metoden kan på sikt erstatte impregnering. Sopp og alger kan skade treverket i boligen din.


Hvis du har fått råte, må årsaken til råte ubedres og råteskadet treverk skiftes ut. I tillegg til at trematerialene skal se flott ut, er det viktig at treverket tåler. Råtesopp bryter ned treverk som utsettes for fukt over tid.


Skader av råtesopp medfører reduksjon i treverkets bæreevne. En av de tingene du absolutt ikke vil se er sopp eller råte på kledningen. Ser du for eksempel at det finnes sopp eller grønnalger på treverket, . Det kan bli dyrt, for sopp og råte er veldig utbredt i norske hus, ifølge. Men når en tenker råte så er det ofte brunt, råttent treverk. Hvis vann kommer inn bak hjørnebeslaget blir det ofte råte i. Når treverket er oljet, kan en legge vinduskitt i sprekkene og deretter male.


Riktig Restaurering Akershus inviterer til kveldskurs på Asker Museum torsdag 18. Mycoteam er ledende i Norge på sopp og råte i treverk spesielt og bygg generelt, og kan i år se tilbake på års levetid her i landet. Sopp og råtebehandling beskytter kledningen mot overflatesopper, blåved og råte.


Behandlingen reduserer fuktopptak i treet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.