fredag 9. desember 2016

Legge tregulv på betong

Dette kontrollerer du ved å legge et rettbord på kant oppå bjelkene, og se om det rir. Etter at betongen er støpt vil det ta lang tid før betongen er gjennomherdet og vanninnholdet er tilstrekkelig redusert til at det er forsvarlig å legge gulv over det. Ved montering på betong må alltid fuktigheten måles.

Ved montering av flytende gulv kan ikke bredden på rommet være mer enn meter. Skal du legge bredere må du legge inn en ekspansjonsfuge. Det vil si mellom betonggulv og tilfarer ved tilfarergulv.


Et alternativ til å legge nytt betonggulv, er å legge et lett, flytende gulv på fuktsperre og trykkfast varmeisolasjon oppå det gamle betonggulvet.

Hvis du prøver å finne ut hvordan å lage et rom mer innbydende og behagelig, ikke utelukke en tregulv over betong. Har støpt nytt gulv ( betong ) med varmekabler ( self. også isopor og fuktsperre ) Jeg har planer om å legge 22mm heltre furu på dette gulvet, . Skal gulvet legges på betong bruker man et underlag med fuktsperre, mens man. Dersom du vil legge et tregulv på gulvvarme, er det visse regler du må følge.


Spørsmålet er: Vil det hjelpe noe særlig å legge 2cm isopor under. Dersom det skal benyttes et gulv av heltre, er det praktisk å legge et tilfarergulv for å kunne feste gulvbordene. Fuktsperren flyttes da opp til over betonggulvet, .

Da bør man ikke legge smøremembran på toppen, med mindre det er en. I praksis er det viktig å vite hvor lang tid betongen må tørke før det er trygt å legge på belegg. Vinyl og linoleum bør ikke legges før den relative fuktigheten i . Vi skal her gi deg en liten oversikt over de vanligste metodene for avretting av gulv. Uansett hvilken type avretting du bruker, anbefales det å legge inn en . Sprukne betonggulv, gipsgulv, tregulv, PVC- eller linoleumsgulv, malte gulv eller . Lurer derfor på om det er mulig å legge teppe rett oppå betong eller om.


Ny betong må herdes fullstendig og forsegles. Fuktsperre mot betongen, så EPS 3( Hard isopor) så tykt du har høyde til. Brukte og Ebeco Cable board 2-3cm xps plater du kan legge . Spørsmålet mitt er om noen har erfaringer med å legge parkett rett på betongen - altså ingen varmekabler e. Gulvvarme kan fungere fint sammen med både parkett, tregulv og laminat. I rom med betongdekke må man legge en fuktsperre nederst.


Sperren bør gå et lite stykke opp på veggen (minst gulvets høyde).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.