torsdag 1. desember 2016

Isolere murvegg

Man kan etterisolere yttervegger av mur på innvendig side dersom det ikke er mulig å utføre tiltaket på utvendig side. Det må gjøres grundig . Utvendig isolering med luftet kledning. Den eksisterende murveggen kan bygges ut med en påfôring hvor hulerommene fylles med isolasjon.


Ofte er det ikke anledning til å isolere utvendig på grunn av store fasadeendringer. Hvis ytre teglvange ikke er frostbestandig, kan innvendig etterisolering .

Slik kan du etterisolere mur - og betongvegger. Mur- og betongvegger bør etterisoleres utvendig, men det finnes også løsninger for innvendig . Du må også vurdere frostbestandighet . For å redusere risikoen for fukt under terrengnivå, bør tykkelsen på innvendig isolasjon begrenses til mm på betongvegg, og 1mm på vegg av lettklinker. Nå lurer vi på hvordan vi egentlig skal lekte ut og isolere veggene. Finn produkter og informasjon for isolering av yttervegg av mur og betong.


Nasjonalt fuktseminar 10. Seniorforsker Peter Blom. Innvendig isolering av murvegger.

Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en. Jeg skal bygge opp igjen en innervegg mot en betongvegg, og lurer litt på hvordan jeg skal gjøre dette med tanke på isolasjon og dampsperre. Vi har et soverom som delvis ligger under bakkenivå. På vinteren er dette rommet ganske kaldt så vi lurte på å etterisolere det med 5cm glava . Har en iskald murvegg på soverommet jeg ønsker å isolere.


Jeg leier rommet så det er begrenset hvor mye jeg kan gjøre av inngrep. Isoler den gamle murveggen med plater av porebetong. De er enkle å tilpasse, lette å sette opp og enormt sterke. Av Christina Benjaminsen Kortnytt publisert 05.


En rekke forhold spiller inn når man skal velge isolasjonsmetode for mur. Eksempel på etterisolering med utvendig isolasjon og murt forblending. Foto: SINTEF Byggforsk.


Denne anvisningen omhandler etterisolering av murvegger. Fuktsikker innvendig etter- isolering av mur - og betongvegger. AMBISIØS ENERGIOPPGRADERING NÅR FASADEN SKAL BEVARES .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.