tirsdag 7. juni 2016

Etterisolere vegg innvendig

Dette problemet unngår du med en dampsperre (plastfolie) som legges innvendig på vegger og tak. Dampsperren må monteres med god . Innvendig etterisolering kan være en risikosport med tanke på fukt, og innblåsning må aldri gå på bekostning av nødvendig lufting i veggen. Illustrasjon: Multiconsult Illustrasjon: SINTEF Byggforsk. Når du etterisolerer innvendig , synker temperaturen i veggen og dermed veggens evne .

Jeg vurderer å etterisolere yttervegger i et soverom i 2. Etterisolering gir lavere energiutgifter, bedre komfort og kan forbedre energimerket på boligen. I byene og kyststrøkene er det oftest panelt utvendig, noen også innvendig. Ved innvendig isolering bør du fjerne all tapet, plater, panel o. Du har da fullstendig oversikt over hvordan veggen ser ut på . Hvis du derimot har valgt etterisolering av veggene gir vi deg noen tips.


Innvendig isolering av en murvegg vil flytte kuldepunktet i veggen og . En kald yttervegg kan lett isoleres med en ekstravegg.

Eksperten vår viser deg hvordan du selv kan bygge og isolere med en . Man må også ta høyde for at en eksisterende vegg kan bli fuktigere enn før. Utvendig og innvendig isolering. Høy fuktighet – fare for muggvekst.


Kaldere og fuktigere vegg. Nye produkter ved innvendig etterisolering. I denne artikkelen tar vi for oss en innvendig etterisolering av veggene. Dette er noe som burde være overkommelig for de fleste - både når det . Den enkleste og billigste måten å etterisolere en slik konstruksjon er å blåse inn isolasjon i. Her anbefaler vi å påfore innvendig vegg med 48x48mm lekter.


For etterisolering av gamle trehus er det viktig å ha kjennskap. Bruk av plast ( dampsperre) bak veggkledning innvendig er enerådene i . Dette skyldes som oftest dårlig isolerte vinduer eller vegger. I trehus er det hovedsakelig to måter å etterisolere veggene utenfra på.


I motsetning til dampsperren, som er bak den innvendige kledningen . Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova.

Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Dette er den vanligste måten å etterisolere vegger på: Av med. Mur og betongkonstruksjoner er som regel ikke egnet for innvendig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.