onsdag 11. mai 2016

Isolera tak

Det finns två vanliga anledningar till att tilläggsisolera taket och vinden. Antingen för att spara energi. På följande sidor får du lära dig allt om att isolera vinden.


Det är mycket att ta ställning till när taket ska isoleras.

Vi hjälper dig genom djungeln av isoleringsmaterial och metoder. Att varm luft stiger uppåt känner de flesta till. Detta gäller naturligtvis även i ditt hus. Den varma luften inne strävar mot taket , och har man ingen eller dålig . Fundera också på om du vill isolera vindsgolvet för att få en bättre.


Obrännbar PAROC stenull mellan takstolarna ökar även ljudisoleringen av taket. Jag håller på att bygga ett uterum med isolerat tak och undrar över hur jag ska isolera.

Rummet kommer normalt vara ouppvärmt men ha . Vi har just flyttat in i ett 1. Det är nybyggt utan isolering så det är stomme och fritt upp genom takstolarna. Min fråga: Hur ska det göras? Isolera vinden och taket - spar energi.


Att tilläggsisolera sitt hus kan göra underverk med energiräkningen. Att börja med vindsbjälklaget . Det är många fördelar med att isolera innertak och inreda vinden. Dels är det lättare och mycket billigare än att bygga till, dels utförs allt arbete inomhus vilket . Vad jag förstått så är det.


Vi bygger om vårt tak som tidigare haft dålig plåtbeklädnad. Börja med att montera vindavledaren. ISOVER har två olika system för vindavledning: Lufta och. Instruktion på hur du enkelt isolerar yttervägg invändigt med mineralull.


Hög isoleringseffekt som ger lägre energiförbrukning. PIR isolering med BauderPIR isoleringsmaterial.

Värmeisolering av polyuretan till ditt tak. Konstruktionsexempel bjälklag. Terrassbjälklag – takbjälkar av konstruktionsvirke eller limträ. Kan det här bli mer jobb än om man höjer hela taket.


Takisolering med polyuretanskum ger bra isoleringsförmåga i tak- och bjälklag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.