onsdag 30. mars 2016

Avstand til pipe

Vi driver på med å pusse opp et gammelt og da har det dukket opp et problem. Vi har satt opp ny kjøkkeninredning og i etterkant har jeg fått vite at måten dette er gjennomført på er ikke lov. Jeg skal montere ny vedovn som skal tilkobles en gammel teglsteinspipe. Ovnen skal stå med den ene siden mot pipen.


I monteringsanvisningen til ovnen (en jøtul F163) står det at avstanden fra ovnens sider til brannmur skal være minst 300mm. Gjelder samme krav til avstand mot pipe?

Avstand til brennbart materiale i takgjennomføring og tilstøtende vegger. For teglskorstein skal pipeløpets indre flate være minst 2mm fra brennbart materiale, se fig. Dette gjelder ikke golvbor himlingspanel og golv- og taklister av tre hvis skorsteinen har minst mm tykk puss og det mellom puss og treverk er . Pipe av tegl kan ikke, som enkelte elementpiper, stå inntil vegg av brennbart materiale eller dekkes til på sideflatene med brennbar kledning, da dette vil kunne medføre fare for brann. I de tilfeller dette avstandskravet ikke er . Uisolerte elementer skal ha minst 3mm avstand til brennbart materiale, som ethvert annet røykrør.


Der angis mm som minste avstand mellom skorstein og sjaktvegg. Sjaktveggen må være av ubrennbart materiale, og det .

Det anbefales at piper plassert på utsiden av bygningen blir isolert, og laminert til en vegg ved hjelp av braketter forankret i veggen (figur 1). Det minste antall klemmer - enheter, med en maksimal avstand på stigbøyler - på 3m. Høyden av pipe over tak må oppfylle følgende betingelser: På flate tak med en helning på taket . Det finnes regler for hvor nærme en pipe du kan plassere brennbart materiale. Når det gjelder elementpiper skal avstanden mellom pipens overflate og brennbart materiale være minst cm. TREVERK INN TIL BRANNMUR: Tegl har stor varmeledningsevne, og det kan . Tilknytning til element og stålskorsteiner må utføres etter skorsteinleverandørens monteringsanvisning(er).


Er det usikkerhet om hvilke type skorstein peisovnen skal tilknyttes, er elementskorsteiner merket på innsiden av feierluken med produsent og type. Stålskorsteiner er merket på alle delkomponenter med . Eventuelt må man på annen måte sikre at temperaturen på brennbart materiale nær skorsteinen ikke overstiger romtemperaturen med mer enn °C. Hvis skorsteinen har helsteinsvange (230mm), kan vegger av brennbart materiale oppføres mot skorsteinen ved hjørnet. Vedlikehold og mindre reparasjon av pipe som f. På skorsteiner med ventilasjonskanal, kan vegg ligge . Installering, endring og reparasjon av ildsted i eksisterende byggverk innenfor en bruksenhet eller branncelle.


Her finner du svar på ofte stilte spørsmål. Ildsted omfatter frittstående . Hvis du ikke finner svar på det du lurer på ta kontakt med din lokale Varmefag-butikk.

Er ikke poenget med stålrørsrehab at ikke teglpipa behøver å være i orden, og det vil da ikke være noen grunn til å nekte å kle inn pipa? Avhengig av brukssituasjonen finnes det to forskjellige løsninger hvor det enten er eller 80mm avstand til brennbart materiale(ved bruk av hhv. helisolert- og halvisolert stålpipe). La en av våre forhandlere få hjelpe deg med å finne løsningen som passer for deg.


Jøtul Stålpipe produseres av Nordens . Da kan du få problemer med å få denne godkjent hvis den på grunn av sin størrelse kommer for nærme brennbart materiale. Tapetserer pipa Andre former for tildekking som feierne hos Boligseksjonen oppdager, er piper som enten er tapetsert eller innkledd med andre materialer. Reglene her er helt tydelige, en pipe.


Vi anbefaler også dette, sier Hanne Sandbæk, branninspektør i Asker og Bærum brannvesen til DinSide. Det innskrenker altså innredningsmulighetene noe, men med mindre du har planer om å feste møblene til . Både av hensyn til trekk og fare for antennelse finnes det krav om minste skorsteinhøyde og minste horisontal avstand fra skoresteins toppen mot tak og nabobygg. Alternativt må horisontal avstand til takflaten eller tenkt fortsettelse av takflaten være minst meter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.