fredag 25. desember 2015

Yttervegg oppbygging

Prinsipiell oppbygging av yttervegger foruten bærekonstruksjon, består av kledning, luftespalte, vindsperre, isolasjon, dampsperre og innvendig kledning. Denne brosjyren om “Tak og yttervegger” er en av tre brosjyrer i serien. Har nå kommet i gang (firma som gjør dette) med et utbygg på det huset .

Oppbygging av bindingsverk av tre og montering av varmeisolasjon, vindsperre og dampsperre i yttervegger. Bindingsverk av I-profiler av tre til yttervegger i . Yttervegger mot terreng er behandlet i Byggdetaljer 523. Anbefalinger: n 2mm i yttervegg n 300-3mm i tak.

Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Kuldebroer n Nøyaktig . Oppbygging av vegg med gjennomgående stender av sammenlimte lameller. Petersen Bygg om viktigheten av lufting i yttervegg. Med bindingsverk og resiverk menes generelt en veggkonstruksjon med rammeverk av sviller og bærende stolper. Yttervegg kan også ha føl gende oppbygning fra innsiden og ut: o 2mm. Diffusjonssperre sørger for at fuktig luft ikke trenger ut i yttervegg og kondenserer.


Ytterveggen i betong skal isoleres på innsiden 13. Når denne fuktigheten kommer ut i kjøligere deler av ytterveggen, vil vannet kondensere. Damp/kondens som jobber mot yttervegg, mot kaldere rom og mot rom med. Litex Membranplate har lik oppbygging på.


Mot yttervegg, kalde rom og rom med begrenset. Oppbygging av vegg med gjennomgående stender i I-profil. Denne anvisningen viser utførelse av yttervegger og tak. Yttervegger med oppbygning som avviker prin- sipielt fra fig.


Borettslag ønsker tilbud på riving og gjenoppbygging av deler av innvendig yttervegg på grunn av fukt og mugg. Oppbygging av de forskjellige veggsjiktene bør følge følgende. I vegg 1-skal det ikke være ekstra stender ved yttervegg for her stopper. Gyproc THERMOnomic ytterveggsystem er utviklet med tanke på å optimalisere varmeisolasjonsevnen.


THERMOnomic-systemet finnes i et stort utvalg av . Småhus og fritidsboliger med laftede yttervegger trenger ikke dokumentere oppfyllelse av tiltaks- modellen eller rammekravsmodellen. Prinsipiell oppbygging av yttervegger foruten bærekonstruksjon, består av kledning, luftespalte, vindsperre, isolasjon, dampsperre og . Isolasjon med dimensjonerende varmekonduktivitet, λ,. Konstruksjonsguide Tak Yttervegger FUNDAMENTER ETASJESKILLERE TAK. Hver konstruksjon er illustrert og beskrevet med materialvalg og oppbygging, . En av de fire veggene i badstua vender mot yttervegg, og denne er pr.


Prinsipiell oppbygning av modulelementene er vist i pkt. Arkitekt: vhus v/ Rolf Jacobsen og Arild Berg. Oppbygging av yttervegg med ekstra lufting. Tyngre utstyr som for eksempel flatskjerm TV må festes i stender. Oppbygging av yttervegg innenfra og ut er: På balkonger: 1x13mm gipsplate.


Massivtre isolerer ikke like godt som mineralull, så yttervegger og tak i massivtre må. Elementene; Oppbygging, Produksjon og Levering. En bærende yttervegg er m lang og oppsatt av stendere med dimensjon 48x198. Detalj 3: Oppbygging yttervegg som angitt under detalj 2. Yttervegger i tre som kan tilfredsstille passivhuskrav. Det er i rapporten gitt en oversikt over utvalgte passivhus i Norge og deres oppbygging.


Membranoppbygning: Vegg i tørr sone, som vender mot ”yttervegg og kalde rom” påføres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.