mandag 28. september 2015

Sats bilgodtgjørelse

Skattefri sats gjelder også ved bruk av el-bil og for arbeidstakere med arbeidssted Tromsø. Statens sats for kjøregodtjørelse opprettholdes på 1 men den skattefrie kjøregodtgjørelsen endres fra 01. Se hvordan du påvirkes av statsbudsjettet! I dette blogginnlegget tar vi for oss statens nye satser for kjøregodtgjørelse.


Her finner du gjeldende satser for dekning av utgifter til kost, overnatting, bruk av egen bil og bruk av andre egne fremkomstmidler ved reiser . Utbetaling som overstiger Skatteetatens satser, vil være skattepliktig for mottakeren. Bilgodtgjørelse utbetalt for kjøring i tjeneste (yrkesreise) kan utbetales . Inntil 20har statens satser for yrkeskjøring tilsvart de skattefrie satsene. Dette ble det en endring på i 20ved at kroner er det skattefrie . Skattefri sats for bilgodtgjørelse i 20reduseres, mens kilometergodtgjørelse etter statens satser forblir de samme som i 2016. Bruk av privat bil i jobbsammenheng vil i mange tilfeller gi rett til en kjøregodtgjørelse. Dersom arbeidsgiver har avtale om å betale bilgodtgjørelse etter statens satser, vil det kunne bli et skattepliktig overskudd som angitt i tabellen . Satsen for skattefri kjøregodtgjørelse bør både lønnsmottakere og næringsdrivende kjenne til.


Satsene i statens reiseregulativ endres ikke til neste år, men det gjør den skattefrie satsen for bilgodtgjørelse. Fra 20er det forskjell mellom statens sats og Skattedirektoratets forskuddssats for bilgodtgjørelse. Utbetaling av bilgodtgjørelse etter statens sats må derfor . Alle arbeidstakere som bruker egen bil ved jobbreiser - og bruker statens satser - får økt skatt i 2017. Satsene for skattefri kjøregodtgjørelse med bil har for 20gått ned til 3. Trekkfri bilgodtgjørelse for bruk av elbil skal innberettes i kode 712. Satsene du får dekket, og egenandelen du må betale ved reise til behandling.


Bilgodtgjørelse (skattefri kilometergodtgjørelse). Skattefri 2017-sats gjelder også ved bruk av el-bil og for arbeidstakere med arbeidssted Tromsø, samt for . En av de største nyhetene på skatteområdet for 20var at statens sats for bilgodtgjørelse og skattefri bilgodtgjørelse skilte lag. Selv om stadig flere får en form for fast bilgodtgjørelse, er det mest vanlige likevel bilgodtgjørelse som utbetales iht. Satsene for skattefri kjøregodtgjørelse er IKKE de samme i 20som 2015.


Regelverket forenkles og det blir færre satser å forholde seg til. Reisen må være en yrkesreise, godtgjørelsen må ikke være større enn statens satser for bilgodtgjørelse og legitimasjonskravene må følges. Hvordan registrere bilgodtgjørelse i lønnssystemet - tilpasset nye regler fra 2016.


Hvis ditt firma velger å følge skattefri sats har du de lønnsarter du trenger, . Statens sats for bilgodtgjørelse og skattefri bilgodtgjørelse skilte lag pr 01. Skattefri andel av godtgjørelsen for yrkeskjøring med . Satsene for skattefri bilgodtgjørelse etter Statens regulativ er for inntektsåret 2016. Differansen i forhold til utbetaling per km i forhold til ovennevnte sats anses . Oppdaterte satser for arbeidsgiveravgift, bilgodtgjørelse, diett m. Inntil differansen mellom den arbeidsgiveravgift som ville følge av en sats på 1 og . Endring i skattefri sats for bilgodtgjørelse. Skattefri sats for bilgodtgjørelse blir i 20kr pr km. Bilgodtgjørelse ut over dette blir skattepliktig.


Satsene fastsettes av Arbeids- og Administrasjonsdepartementet (AAD), og er befestet i Regulativ for reiser på statens regning. Jeg lurer på om noen her som vet om det er valgfritt for en arbeidsgiver om følge statens satser for kjøregodtgjørelse for elbil? Av forenklingshensyn gjelder satsen for kjøring over 10. Tilleggene til bilgodtgjørelse videreføres .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.