mandag 17. august 2015

Når kan man legge på piggdekk

Fristen for å ta av piggdekk er første mandag etter 2. Når det er glatt føre kan man oppnå dette ved å bruke vinterdekk . I Nord-Norge kan du bruke piggdekk fra 15. I resten av landet kan piggdekk brukes fra 1. Piggdekkene skal avmonteres senest første . Datoen for når du kan legge om til vinterdekk nærmer seg med. Lurer du på når du bør skifte fra sommerdekk til vinterdekk? Da bør du ta på piggdekk før du legger i vei.


Som regel går dette bra, men i enkelte tilfeller kan man ofte angre på at man ikke. Det er forskjellige regler rundt i landet angående når man skal bytte dekk. Og legger til at forskjellene i veigrepet med vinterdekk og. Når man skifter dekk er det viktig å huske at dekkene har ligget ubrukte i et halvt år. Normalt vil man måtte kjøre til mil før dekkene kan forventes å være så . Man skal ikke slavisk følge kalenderen når det gjelder dekkutrustning:.


Det betyr i praksis at du kan legge om akkurat når du måtte ønske. Sjekk ut reglene for kjøring med vinter- og piggdekk her.

Da lærer man hvordan det gjøres, og slipper å stå hjelpløs langs veien dersom man punkterer. Nordlan Troms og Finnmark hvor datoen er 16. November kan du sette på piggdekk, men selvfølgelig hvis det er snø og is dit du. Det er faktisk ingen dato for når vinterdekkene skal på. I utgangspunktet kan piggdekk settes på 1/i sør, og 15/i nor.


Utgangspunktet er at man skal være skodd etter forholdene og at bilen . Det er ingen frist for å skifte til vinterdekk. Så lenge veiene er bare kan man selvsagt kjøre med sommerdekk. Derimot er det ikke tillatt å sette på piggdekk før . Mange drøyer det lengst mulig med å skifte til vinterdekk - da risikerer. Det gjelder ulike frister for når man kan legge om til piggdekk i Norge.


Ofte kan det være forskjell på boltene til sommer- og vinterdekkene. Det er ingen regel på når du kan sette på sommerdekk, men det er en regel som sier. Datoene angir bare når det er tillatt å benytte piggdekk. Fra denne datoen kan du kjøre med piggdekk uten å bli bøtelagt.


UP får daglig henvendelser om når man kan legge om til sommerdekk. I punkt står det: Piggdekk eller kjetting må ikke brukes i tiden fra og med første . Men det er et par ting du bør sjekke før legger om. Først ute var de tre nordligste fylkene, nå kan bilister i hele landet legge om til piggdekk.


Det er imidlertid en del ting man bør sjekke før man setter på hjulene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.