mandag 6. juli 2015

Isolere etasjeskille

Hei har åpnet opp gulvet i forbindelse med rehabilitering. Hei, jeg skal isolere etasjeskille mellom (varm) kjeller og 1. Lyd er dermed det viktigste for isolasjonen. Etasjeskillere kan du isolere fra oversiden eller fra undersiden. Tre tips når du etterisolerer etasjeskiller på undersiden.


Etterisolering av etasjeskillet over kald kjeller med linisolasjon. Byggforsk anbefaler at etasjeskiller med trebjelkelag fylles helt med isolasjon.

Dette gjelder også mellom oppvarmede rom, ettersom det bidrar til en viss . Isolasjonens oppgave: Desto mer (lyd)isolasjon som blir fylt i et hulrom, desto. De viktigste kravene til en etasjeskiller foruten bæreevne, vil være de lyd- og branntekniske egenskapene. Vi skiller mellom lette og tunge etasjeskiller. Til lyddemping av hulrommet i bjelkelaget må det isoleres med minimum 2mm isolasjon i form av plater eller ruller. En feil har oppstått En feil har oppstått og kan logges.


Du kan prøve på nytt, og se om feilen var midlertidig. Norsk Husisolering AS utfører etter-isolering på eldre hus. Hus bygget mellom 19og 19har gjerne luft i yttervegger, leire eller flis på loft og i gulv.

Boliger bygd før ca 19har lite eller ingen isolasjon. Etasjeskiller/tak var typisk fylt med spon eller leire. For eksempel isolerer vi ofte gulv og etasjeskiller. Til og med i nye hus opplever mange at det er gulvkaldt.


Kjeller: Isolerer vi etasjeskillet ned mot kjeller kan det medføre at kjelleren blir kaldere og fuktigere slik at vi får mugg og råtesoppvekst. Siden det ikke finnes strenge lyd- og brannkrav for etasjeskiller innen samme boenhet isoleres vanligvis disse bare med 1mm glassull, som reduserer noe . Lydisolering av etasjeskiller - posted in Hus, hage og oppussing:. Jeg vil helst at gulvet skal bygge så lite som mulig, men likevel isolere godt. I mange tilfeller er det også relativt greit å finne plass til isolasjon i etasjeskilleren mot loftet eller i takkonstruksjonen.


I tillegg til å være varm er denne lufta oftest . Isolere stuegulv ved å fjerne gammel isolasjon bestående av jord/små grus( ting de siolerte med i gamle dager) og tilføye ny isolasjon. Jeg holder på å lage kjellerstue, og skal til med å isolere taket i kjelleren. Problemet er at det går noen 5x5cm lekter litt på kryss og tvers som er.


Brennbar isolasjon, som plast- cellulose- eller tekstilfiber, kan også benyttes i bygninger med en eller to etasjer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.