mandag 20. april 2015

Laminat eller parkett

Det er typisk norsk å kjøpe parkett. En klassisk problemstilling når du sonderer gulvterrenget er dermed om du skal investere i ekte vare eller den syntetiske erstatningen, laminat. Mens laminat er det slitesterke og rimeligere alternativet, eldes parketten med verdighet.


Særlig i ett tilfelle kan det være best å velge laminat. Laminat er rimeligere og mer slitesterkt enn parkett.

Men parketten eldes med verdighet, noe mange setter pris på. Her er ekspertenes tips når du skal velge gulv. De aller fleste velger laminat eller parkett , faktisk utgjør disse gulvtypene rundt prosent til sammen, sier Adrian Ekelun markedssjef i Prognosesenteret. Ekspertene anbefaler stort sett parkett da det gir naturlig utseende og en genuin følelse av tre.


Er det et rom som brukes ofte og forventes å bli slitt, som for eksempel yttergangen eller barnerommet, bør du vurdere . Vi skal pusse opp stua og kjøkkenet (og spisestue), og klarer ikke bli helt enig om vi skal velge parkett eller laminat på gulvet. Noen som har tips eller. Et laminatgulv og et parkettgulv kan se klin like ut.

De kan ha samme lengde og bredde, lik farge og likt mønster, samme glans og type struktur og tekstur i overflaten. Men de har ulike egenskaper. Derfor kan de være egnet til helt ulik bruk.


Det ene er nødvendigvis ikke bedre enn det andre. Lær raskt om forskjellen på parkett - og laminatgulv. Har sett litt på laminat fra Alloc og funnet alternativer jeg liker ( se link under) og lurer på om noen vet om tilsvarende alternativ i parkett , evt kan overbevise meg om at laminat er tingen. Vi kommer til å selge leiligheten innen få år, men jeg klarer ikke å bestemme meg for hva som er best i vårt tilfelle.


Hohoi så mange meninger det var rundt dette, måtte det være så vanskelig? Her er guiden som hjelper deg. Vurderer du nytt gulv, men er i tvil om hva du skal velge?


Vinylgulv blir ofte brukt i områder med stor slitasje, og kan legges som et alternativ til fliser i yttergangen eller på kjøkkenet. Vi bruker det også i stuer og soverom når kunder ønsker et mer lettstelt og mykere gulv enn parkett og laminat , sier interiørarkitekten, og legger til at hun mener vinyl er undervurdert som gulv i våtrom . Parkett eller laminat - slik velger du riktig gulv. Slik legger du gulv som en proff.


Sluttresultatet kan ofte bli nokså likt uansett om det er parkett , laminat eller heltre. Velger du heltre, mener Nygaard det er av .

Er det slik at du har bestemt deg for et slitesterkt og fuktbestandig gulv, men ikke klarer å bestemme deg for laminat eller vinyl? Her forklarer vi forskjellene og likhetene mellom de to alternativene. Toppsjiktet på laminat er bygd opp med basis av varierende antall foto av en tregulvoverflate.


Det gjør at man kan se det samme tre-mønsteret gå igjen flere plasser i gulvet. Hva kan skje om gulv ikke er plant etc. Våre gulv i høytrykkslaminat, også kalt HPL, er ekstremt sterke. I dag ser og føles laminat som tre. Jeg tenker å kjøpe nytt gulv i den nye leiligheten min( :danse: ) og lurer på jeg bør gå for?


Leiligheten er i fjerde etasje, så vil tro gulvet ikke blir helt iskaldt med laminat ? I tillegg sies det jo at laminat er mer slitesterkt. Samtidig synes jeg parketten jeg har plukket meg ut er så fin!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.