fredag 10. april 2015

Isolere lecavegg

Slik kan du etterisolere mur- og betongvegger. Mur- og betongvegger bør etterisoleres utvendig, men det finnes også løsninger for innvendig . Det beste er å ha all isolasjon på utsiden, men siden det innebærer å grave. Har du en kjeller som f. Leca ), vil det gi en . Ved innvendig isolasjon bør man bruke en dampsperre.

Før man går i gang med isolering må det gjennomføres en omfattende . Ofte er det ikke anledning til å isolere utvendig på grunn av store fasadeendringer. Hvis ytre teglvange ikke er frostbestandig, kan innvendig etterisolering . Skal igang med å isolere en leca kjeller innvendig og hadde tenkt meg følgende fremgansmåte: Det er vanlig leca ,under bakke nivå ingen . P har en lecavegg yttervegg over bakkenivå. Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Finn produkter og informasjon for isolering av yttervegg av mur og betong.


For å kunne isoleres innvendig, må veggen være tørr og det må ikke være risiko for oppfukting.

Man må også ta høyde for at en eksisterende vegg kan bli . Innvendig overflate må rengjøres grundig før ny isolasjon legges på. Innvendig isolering kan utføres ved å montere bindingsverk av slissede stålprofiler, . Teknisk forskrift stiller krav til isolasjon i bygninger. Ved utvendig isolering holder veggen seg både varm og tørr. Innvendig etterrisolering av murvegger har lenge vært ansett som en risikosport, men slik er det ikke lenger.


Poenget er at summen gir godkjent isolasjon. Det kan lønne seg å isolere de kalde ytterveggene. Ikke bare sparer du fyringsutgifter, du får også et bedre inneklima. Antageligvis blir det å isolere med Depron (el mm?) i gulv før varmekabler og parkett. Minimalt vedlikehold isolasjon.


Enestående brannsikkerhet. Et moderne byggesystem for alle typer bygg .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.