mandag 16. mars 2015

Lime gulvlister

Har lagt ny eikeparkett på betonggulv. Veggene er gips med strie. Tenkte å ha fotlister av eik, og så slo det meg: hvis jeg punktlimer disse får de bedre feste enn spikre i gips, og hvis jeg lager et fast mønster i limepunktene lar det seg gjøre å skjære dem vekk fra gipsveggen hvis det skulle være ønskelig . Vi driv og flikkar litt på leiligheten vi skal selge.


I eit kott har vi reve opp eit gammalt vinylgolv og lagt ein rest av laminat flise-look-alike.

Vi skal ha nye golvlister, og kjøper ferdigmalte. Nokre vegger er i betong, nokre er i gips. Kan vi lime listene fast med noko? Andre stader har vi bora hol i betongveggene . Lister kommer også i belagte og finérte utgaver, hvor selve stammen er av MDF, altså sammenpresset og limt finmalt spon av tre.


Finéren kan være i en tresort, eller i et belegg med imitasjoner av andre materialer. Hvis listene skal passe til et steingulv kan det kanskje være aktuelt med et belegg som passer .

Har malt gips- og betongvegg, og skal nå feste opp igjen gulvlistene etter å ha malt de. Noen erfaringer med Tec superfix, No more nails eller andre typer lim til dette bruket ? Hvor mye skal jeg bruke - som spiker, altså bare noen . Hvordan feste lister til betongvegg ? Sette opp lister på gipsvegg? Flere resultater fra forum. Bufret Lignende Vi har svært god erfaring med å lime klosser og lister.


Man unngår spikerhull og etterarbeid. Legg på rikelig med lim og press klosser og lister godt på plass. Det er viktig å tørke bort overskytende lim før det tørker helt.


Se instruksjonsvideo på. Når du skal feste to ting til hverandre, kan du bruke spiker, skruer eller lim. Og lim bør du bare bruke hvis du er helt sikker på at du ikke trenger å flytte på det du fester. Dykkertspiker brukes der man ikke ønsker at spikerne synes, for eksempel når man setter opp lister eller panel.


Taklistene settes opp etter samme prinsipp som gulvlistene. Skjøting av gulv- og taklist. Dersom listene må skjøtes, bør de skråskjæres.

Fest den første listen. Merk også hvilken vei du skal sage for enkelhets skyld. Bruk lim i skjøten og fest listen . For hvert år blir limet bedre.


De fleste limtyper er i dag sterkere, herder raskere, og motarbeider fukt og vann bedre enn noensinne. Det eneste de har kuttet ut i denne utviklingen er giftige oppløsningsmidler. Du kan lime fast gulvlister , der en varmeovn forhindrer.


LIM SAMMEN GULVLISTENE FØRST. En måte å sikre at vinklene matcher perfekt på, er å lime dem sammen før du fester dem på veggen. Dette garanterer at de øvre kantene er jevne, selv om gulvet skulle være litt skjevt.


Det gir et mer attraktivt inntrykk. Til oppgaver som dette er det best å bruke lim som herder raskt, for du . Sett den andre listen i hjørnet og merk av hvor den skal kuttes. Et annet tips møbelsnekkeren gir er å lime og stifte alle utvendige gjæringer.


Da unngår du at lista sprekker når du stifter. UTVENDIGE HJØRNER: Kapper du slik at du får litt glis i bakkant, er det lettere å få en pen skjøt. Vi anbefaler at du sager til og justerer listene helt ferdig. Deretter overflatebehandles de på bakken før de settes opp, og du avslutter med litt flikking over spikerhoder o. Noen meter med gulvlister er også montert. Men utfordringer dukker opp og nå står jeg fast på et par små strekk med murvegg.


Finnes det noen smarte skruer? Små, diskrete ekspresspiker? I tillegg er gulvet selvsagt svakt buet på den ene veggen . Kapp til lister til innvendige hjørner først, og fest disse før du tilpasser utvendige hjørner.


INNVENDIGE HJØRNER: Kapp slik at du får litt glis i bakkant. Da fanger du opp skjeve vinkler. Deco lister er enkle å montere med lim som funger i samme opperasjon. Utfordringen med lim blir på ujevne vegger, her bør man kobinere med enten stifter, skruer eller murplugger noen plasser, slik at man får presset listen på plass. Fix everything, anytime.


View more Sterkt og evigvarende lim. Det er den perfekte lim og fugemasse for å lime og fuge i alle omgivelser. Perfekt hvis du søker et usynlig fuge-lim. Hos MAXBO finner du alt av lister som gulvlister , aluminiumslister og tetningslister. Kjøp på nett eller i butikk.


En pen vaskelist er montert, uten glipper i overgangene. Hvis du har problemer med å feste listene pga mur el. Spør i faghandelen hvilken lim som passer best.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.