mandag 29. november 2021

Vip isolasjon

Det kan gå ei kule varmt når man brenner for noe, men ved NTNU i Trondheim tester man bruk av nanokuler som isolasjon , og da kan det gå seks tusen kuler på en millimeter. Vacunor AS importerer og selger vakuumisolasjon. Høy-effektiv isolasjon som er 5-ganger mer effektiv en tradisjonell isolasjon. Vakuumisolasjonspaneler ( VIP ) består av mikroporøst silika (fin sand) som er vakuumpakket i en metallisert plastfolie.


Isolasjonsevnen er snaut fem ganger bedre enn tradisjonelle isolasjonsmaterialer. VIP typisk ligge til ganger lavere enn for konvensjonell varmeisolasjon.

Vakuumisolerte paneler har lenge vært i bruk på det europeiske markedet. De første panelene ble hovedsakelig brukt som isolasjon i frysere. VIP kan benyttes i gulv, vegger og tak for å redusere tykkelsene.


De kan også benyttes som isolasjon i terrasser hvor trinnløs atkomst er viktig. Brukt i prefabrikerte sandwichelementer er isola- sjonen beskyttet og dermed mer robust. Høyverdige isolasjonsmaterialer mer og mer aktuelt. Ved bruk av vakuumisolasjon blir tykkelsen av selve isolasjonssjiktet bare en femtedel av det til vanlig myk isolasjon i glass- eller mineralull.


Hvis ytteveggen blir 20cm tynnere ved hjelp av vakuumisolering betyr det 2mper løpemeter yttervegg, per etasje.

C til -86°C VIP - isolasjon. VIP isolasjon og separate kjølesystemer (Dual Cooling). Denne fryseren gir best sikkerhet da kjølesystemet er todelt slik at dersom den ene kompressoren svikter, vil den andre fortsette og beholder sikker temperatur inntil kompressoren byttes. Fryserne har ingen filter funksjon og dermed mindre vedlikehold.


Ubrennbar isolasjon: trykkfast mineralull og skumglass. I omvendte tak benyttes. XPS (ekstrudert polystyren). På flate tak anbefaler bransjen at det benyttes fall 1:på flaten og 1:i eventuelle ned senkede renner.


VIP ), hvor isolasjonsverdien er opp til tre ganger bedre enn eksisterende isolasjonsmaterialer av høy kvalitet og opp til fem ganger bedre enn andre tradisjonelle isolasjonsmaterialer. Dette er en markant forbedring, og markerer et radikalt steg i forandringen av termiske egenskaper: Neste generasjons isolasjon ! Takket være den svært isolerende og tynne vakuumkjernen, oppnår man isolasjonsverdier som er umulig med dagens konvensjonelle isolasjonsmaterialer. Kjernen består av Silica . Begge beskyttende lag er limt til vakuumkjernen.


XPS, EPS og vakuumisolasjonspanel ( VIP ). XPS, og XPS igjen har lavere miljøpåvirkning enn VIP. Energieffektivisering krever ofte høyere forbruk av materialer og spesielt mer bruk av termisk isolasjon. Dette fører til høyere bundet energi og.

Eksempel med bruk av VIP - isolasjon. Bemerk at fallet her går utover. I det tredje prosjektet var adkomsten til terrassen etablert v. En balkong var bygget i tillegg med trinnfri adkomst, se bilde 2. Trinnene til takterrassen var 2x200mm, dvs høydekonsekvensen ville vært 400mm. De fleste av oss har ikke engang hørt om aerogel, og vet i alle fall ikke mye om stoffets egenskaper når det kommer til isolering av hus.


Det foregår mye forskning på dette området, og det finnes også såkalte VIP , altså vakuummatter, hvor varmeledningsevnen er enda lavere enn Aerogel. Ullevaal-tribunene og - VIP -området sprayes med glassull, som gir termisk isolasjon. Isolasjonen kan sprayes rett på betongen i et tett, uavbrutt lag under de trappeformede tribunene. Uten Spraytec hadde alternativet vært å bygge et tak inntil betongen, med konvensjonell isolasjon mellom. Disse komponentene spesifiseres separat for hvert enkelt byggeprosjekt.


Elementene produseres etasjehøye med lengde som er tilpasset hustypen. Uten tilleggsdokumentasjon må PIR brukes som annen brennbar isolasjon , dvs. Det er anledning til å dokumentere særskilt, og PIR-produkt må da anvendes i hht særskilt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.