mandag 26. juli 2021

Utvendige trapper i tre

Trapper kan utformes på mange måter og med ulike materialer. Her viser vi noen smarte tips til bygging av utetrapp i hagen. Savner du også en trapp til terrassen eller uteboden?

Her er tre enkle trapper du kan lage på kun én dag! En terrasse er ikke ferdig før den har fått en god trapp. Eller er det kanskje på tide å skifte ut den gamle trappen? Lag spor i sidevangene, slik at trinnene felles inn der.


Sporene vil ikke bli synlige, da trinnesen (se tegning) skal stikke litt ut og være. Ferdige vangstykker gjør det lett å bygge en pen og behagelig trapp til terrassen, tredekket eller hagen. Det er flere måter å lage en utvendig tretrapp på, men de vanligste typene er trapp med oppsatte trinn, trapp med trinn oppå vangene og . Her skal det benyttes såkalte oppsalte trinn på tre vanger. Utvendige tretrapper kan i utgangspunktet lages på tre forskjellige måter, men med . Innvendige trapper kan være brattere enn utvendige trapper, uten at dette virker. Jeg har planner om og bygge noen trapper iløpe av sommeren.


Men husker ikke alle formlene osv som trengs for å få en god trapp.

Design trapper, vanger under trinn, rustfritt rekkverk m glass, tre kombinert med stål. Akkurat som en dekorativ tre rekkverk tjener det formål å hindre fall fra dekk eller utendørs landing, sitt motstykke, en utvendig trapp rekkverk, gjør tilgang til dekk . Med en håndløper i tre eller rustfritt gir man trappen et helt ny utseende og følelse. Det er mange forskjellige måter og bygge trapper til verandaer, plattinger og terrasser på, vi vil her nevne de mest brukte løsningene. Det er flere måter å lage en utvendig tretrapp på, men de vanligste typene er trapp med . Trykkimpregnert treverk (CCA-impr.) finnes vanligvis i utsatte bygningsdeler som.


Vi ønsker å skifte utvendig trapp på utsiden av huset. Vi vil ha ny trapp i treverk - litt avhengig av løsninger og hva som er mulig. Ferdig boret med innfestingshull i sider for montering. Ypperlig for alle typer utvendige trapper, for enkle trapper med impregnert treverk som vanger, eller til .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.