torsdag 22. juli 2021

Underlag til parkett

Det skal alltid monteres et underlag under et parkettgulv som monteres flytende. Det finnes mange ulike underlag som kan brukes og det er derfor lett å bli usikker på hvilket underlag som vil være best å velge. Denne artikkelen er skrevet for å gi noen innspill, slik at valget av parkettunderlag kan bli noe . Underlag gir ikke bare gåkomfort, men også funksjonalitet.


Og et flott gulv krever et underlag som beholder sine egenskaper over tid.

Riktig underlag vil også beskytte tre, laminat eller parkettgulvet ditt mot damp fra mineral- eller betonggulv . Ser der er mange som oppgir å bruke ullpapp under parkett. Når jeg la parkett på soverommet fikk jeg med en fluffy plastmatte. Skal legge oppå opprinnelig gulvbelegg, som igjen ligger sponplater.


Matte av skummet polyetylen. Anvendes til underlag av parkett mot tregulv og betongdekke. Endeskjøter er spesielt utsatt hvis de ikke har et plant underlag.

Oppå undergulvet skal man alltid . Hovedoppgaven til underlaget er å gi parketten eller laminatet et glidesjikt som det kan krympe og svelle fritt på, men i tillegg er det flere funksjoner som er viktig å tenke gjennom. Her finner du hele vårt underlagssortiment. Hunton Silencio Parkettunderlag er et miljøvennlig underlag til parkettgulv og laminatgulv. Parkett kan legges på alle harde og stabile underlag. Sjekk med en rettholdt at underlaget er plant og jevnt.


Om det er betonggulv eller gulv med varme, skal det brukes fuktsperre. Gulvvarme som vannbåren varme i spaltegulv eller i spongulv med spor, skal alltid også ha fuktsperre. Vi anbefaler også tynne gipsplater over . Få bedre og varig komfort og funksjonalitet med det nye parkettgulvet ved å bruke kvalitetsunderlag fra Pergo.


Et plattformgulv kan du arbeide på inntil oppussingsarbeidene eller byggearbeidene ellers gjøres ferdig, og da ligger plattformgulvet der klar til parkett eller hva det måtte være. Platene som gulvet består av, har not og fjær, og beregnet spesielt til formålet. Platene skal legges i forband og skjøtes over bjelkene eller tilfarerne . Dersom RF i underlaget er over , vil ikke en fuktsperre av plastfolie gi tilstrekkelig fuktbeskyttelse.


For at et parkettgulv skal fungere tilfredsstillende, må underlaget ha en tilstrekkelig plan overflate.

Kravene i HusAMA9 tabell 43. En liten kostnadsbesparelse kan føre til store ulemper. Vi skal legge parkett på betonggulv der har vært parkett før. Men vår gulvlegger mener gulvet ikke er flatt nok, og at det vil være fare for knirk. Gir en god demping for parkett- og laminatgulvet.


Skal benyttes som underlag der undergulvet er av spon eller fast tregulv (spikret eller skrudd til bjelkelaget). Kan ikke benyttes på undergulv med gulvvarme eller på betong . Se nettsiden for alle tilbud på underlag. De praktiske forberedelsene begynner med å vurdere underlaget.


Gulvet du skal legge parketten på må være plant, fast, tørt og rent. Hovedregelen ved legging av nytt parkettgulv er at det eksisterende gulvet bør fjernes. Men dersom eksisterende gulv er av god kvalitet, sitter godt til undergulvet og ikke . For prosjekter kan rull på m leveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.