tirsdag 13. juli 2021

Tek10 trapp

Bredde og høyde i trapp skal tilpasses forventet ferdsel og transport, herunder rømning ved brann. Trapp i uteareal med krav om universell utforming skal i tillegg ha.

Byggeforskriftene og Teknisk Forskrift (TEK 10) stiller krav og anbefalinger til utforming av såkalte interntrapper (trapper innen en boenhet). Byggkvalitet DIBK, hvor jeg tok opp spørsmål ang. Myndighets krav - tekniske forskrift § 12-16. Trapp i uteareal skal være lett og sikker å gå i.

Trapp i uteareal med krav om universell utforming skal i tillegg ha . Interiørarkitekt MNIL Tove Seberg i Zett interiørdesign har designet en trapp som kan få kommunenes saksbehandlere til å hoppe i kontorstolen . Trapp i uteareal med krav om universell utforming skal i tillegg ha a) jevn stigning og .

Et annet eksempel på nye krav finnes i TEK § 11-12:. Det skrives her om rømning via vindu i soverom, hvis trappen ikke kan brukes som . Veiledning for Forskrift til tekniske krav til byggverk. Trapp skal ha sikker avgrensing og ha håndlist på begge sider. Marretti tilbyr en rekke spennende modeller i såkalte overhengt trapp.


Trappen på bilde er bygd i kombinasjon herdet glass og stål. TEK er en forskrift om universell utforming til Bygningsloven, og er en del av norsk lov. Blant annet trappen mellom Rådhuset og biblioteket . Byggteknisk forskrift TEK 10: Det skal være et farefelt foran øverste trappetrinn i hele trappens bredde. TEK i endå større grad og redusere behovet for . Utvendige Trapper for felles bruk skal ha et farefelt på toppen av trappen i hele trappens bredde, . Lurer du på noe om universell utforming i TEK10? Tilgjengelig boenhet ble innført i TEKsom et krav.


En trapp uttrykker eierens smak og personlighet. De konkrete kravene i TEK(gjeldende teknisk forskrift) til utforming av trapp er følgende:.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.