torsdag 8. juli 2021

Teglsteinsvegg

Bak lag på lag med puss og maling kan det finnes en vakker teglvegg. I gamle bygårder ble bærevegger og skillevegger mellom ulike leiligheter ofte murt med teglstein og dekket med murpuss og maling. Det var jo ikke så nøye, den skulle jo . Vi holder på å pusse opp leiligheten vår, og i den anledning har vi fjernet noen gamle paneler og tapeter, og vips, så dukket det opp en pusset og hvitmalt teglsteinsvegg under.


Riktignok var pussen løsnet mange steder. Jeg elsker rustikke teglsteinsvegger !

Helst de veggene man finner om man hugger seg inn til fundamentet i eldgamle bygårdsleiligheter. Tanken på støvmengde og størrelsen på . Jeg har et par teglsteinsvegger som jeg tenkte jeg skulle fixe opp og absolutt ikke kle inn eller male. Det jeg lurer på er hvordan man skal gå fram for å få bleket de røde teglflisene og så få primet det hele etterpå. Veggen ser pr dags dato ut som på vedlagte bilde - og resultatet jeg søker er noe mer . Skal du pusse, rense og restaurere en gammel mursteinsvegg? Her ser du hvordan vi gjorde det steg for steg!


Pizza, podcast og slegge.

Nå begynner det å bli kaldt og jeg tenkte det var på tide å få peisen opp og stå for aller første gang – tenk så koselig det blir! Og når den først skal repareres tenkte jeg det ville være kult å kle av den siden av pipa som er inn mot soverommet mitt. Soverommet er nemlig hvitt, med . Vi håper å få det uttrykket vi ønsker. En rustikk, tidløs teglsteinsvegg som setter sitt preg på resten av leiligheten.


Teglsteinsfliser fra Rondine. Så nå gjelder det bare å velge de riktige flisene ! Den røde teglsteinen fra tallet er ikke stygg. Det er et flott materiale som gir null i emisjoner. Men den er så massiv og rød.


Mye røde teglstein gjør at et rom føles mindre. Et lite rom med mye rød tegl og lite dagslys gir inntrykk av en hule. Forrige helg gjenopptok vi (det vil sei IT-sjefen) arbeidet med teglsteinsveggen på kjøkkenet. Det har ligge brakk i nokre månadar i mangel på motivasjon, men med gode unnskyldningar:) Vi valgte altså å legge teglstein på brannmuren som går mellom stova og kjøkkenet. Dette for ikkje å ha ein heilt kvit . Jeg har ønsker meg sånn en teglsteinsvegg men har bare trøtte betongvegger.


Vet noen om det finnes fake teglsteinsvegg-tapet eller noe lignende å få kjøpt.

Har hakket frem gammel teglsteinsvegg i hjørnet på kjøkkenet og børstet den ganske ren. Legge ny sement i fugene på gammel teglsteinsvegg og liste mot gulv nedenfor og vegger rundt. Veggen er 3høy og det er teglstein på fire sider.


I sine glansdager hadde teglsteinen en viktig konstruktiv funksjon. VIDEO: Det finnes en både enkel og rask måte for hvordan du får en glatt vegg til å likne et stykke filtset murverk. Vi skal se på noen av . Uansett om det dreier seg om puss, porebetong, treplate eller en vanlig betongvegg. En gul eller rød teglsteinsvegg fra 60- eller 70-tallet kan enkelt bli mer tidsriktig.


Ved helsparkling med en vannfast lettsparkel som Casco HusFix, som rulles på eller påføres med en plan stålsparkel, får du på noen timer en pen overflate som kan overmales. Maling av gammel murvegg. Trenden med å eksponere murstein i interiørarealene kom fra New York, da flere fabrikk- og arbeidsområder ble konvertert til boliger, og sjarmerende originale teglsteinsmurer ble brukt til å markere de industrielle omgivelsene. Utseendet har holdt seg som en populær måte å bringe et rustikk uttrykk og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.